marți, iunie 18 2024

Mai nou, în alergarea din România, avem nu doar mentori și coach(i), ci și semi-zei sau chiar zei. Vorbele lor sunt luate drept literă de lege, faptele lor devin model de necontestat. Desigur, oamenii au nevoie de certitudini, preferă să meargă pe drumuri deja bătute. Cum rămâne însă cu spiritul critic, cu descoperirea de sine, cu adaptarea rețetelor la nevoile fiecăruia?

a1Despre toate acestea am încercat să vorbim în ultimul număr al revistei Alerg, luând ca pretext tema ”vegetarianismului / veganismului în sportul de anduranță”.

Am adus argumente pro și contra, am prezentat fapte, studii și exemple. Nu am vrut să tragem vreo concluzie, aceasta urmând să fie doar una proprie, a cititorului.

Singura recomandare pe care ne permitem să o facem este: fiți voi înșivă, cunoașteți-vă cît mai bine, nu vă închinați la chip cioplit.

Coperta revistei este în sine un astfel de îndemn. Am imaginat un (fel de) profet al alergării, adaptând liber modelul icoanei ortodoxe a lui Iisus Pantocrator, în care cartea a fost înlocuită cu un fruct, iar degetele mâinii drepte țin o plantă legumicolă.

Ne-am jucat cu simboluri, încercând să vă îndemnăm să gândiți liber.

În rest, vă lăsăm plăcerea de a descoperi și alte subiecte din acest număr al revistei Alerg.

Din sumar:

ACTUALITATE
– Lecția de ultramaraton
– Record pe creasta Făgărașului

SUBIECTIV
– To Fu or Not To Fu

TRIATLON
– Aloha, Miță!

ȘTIINȚA FUGII
– Obsesia nu e bună nici în alergare
UTILE
– (Anti)șoc, frate!

ARTA FUGII
– Stotan

Revista Alerg se va găsi de vânzare la toate cursele majore ale acestei toamne. De asemenea, poate fi expediată, la cerere, prin poștă. Pentru detalii, scrieți la marian.chiriac@alerg.ro

Comments

comments

Previous

Primul Maraton. Cristian Popescu

Next

Gata de acțiune cu noile căști wireless Bluetooth Plantronics BackBeat FIT (P)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also