miercuri, aprilie 17 2024
Prima ediție a EcoRun marchează zece ani de alergare montană pe potecile din zona Moieciu de Sus

Circa 2.000 de alergători sunt așteptați sâmbătă 4 mai să ia startul la EcoRun, un concurs ce își propune să continue – sub alt nume, cel puțin – vechiul format al EcoMarathon. Dintre participanți, 726 sunt fete, dintre care 161 vor alerga la proba de maraton. Alergătorii provin din 21 de țări.

”Parcursul traseului este de o frumusețe aparte, sus-jos pe muchiile din împrejurimile satului Moieciu de Sus, oferind alergătorilor și susținătorilor oportunitatea de a descoperi cadrul natural și tradițional de la poalele munților Bucegi și Leaota. Ideea concursului a pornit de la dorința de a face cunoscute aceste locuri și de a încerca să le conservăm și să le valorificăm prin încurajarea ecoturismului și a sportului”, se arată într-un comunicat al organizatorilor, Asociația Club Sportiv EcoRun.

Evenimentul va cuprinde trei curse distincte destinate iubitorilor de mișcare în aer liber și iubitorilor de munte:

# Marathon: cursă pe distanță clasică de 42 de kilometri, cu o diferență de nivel de cca +2300m, startul și sosirea vor avea loc în Moieciu de Sus. Timpul limita de sosire este de 9h de la start.

# Cross: cursă de 14 kilometri cu o diferență de nivel de cca +600m, startul și sosirea vor avea loc în Moieciu de Sus.

*EcoKids by DELCAR SKODA: concurs destinat copiilor; în funcție de categoria de vârstă se vor parcurge diferite distanțe, cu startul și sosirea în Moieciu de Sus. Circa 650 de copii sunt așteptați la start.

Comments

comments

Previous

Excelent. Kipchoge. Hajnal

Next

Golden Label pentru S24H 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also