joi, februarie 22 2024

Daniel  este consultant pe probleme de dezvoltare personala si organizationala. Mariana este economista, Gabriel e specialist in IT iar Ilie este fost ofiter… Au profesii diferite, sunt de virste diferite insa, in ciuda diferentelor,  cei patru au o mare pasiune in comun: alergarile pe distante lungi.

Pentru 21 martie si-au propus nu doar sa termine un maraton, cursa celor 42 de kilometri, ce urmeaza sa se desfasoare la Roma ci sa si contribuie la promovarea unei imagini mai corecte a Romaniei.

„Desigur, sportul este mereu un bun ambasador al unei tari. Cand aude de Romania, un strain se gandeste in primul rand la Nadia, la gimnastica, la Gica Hagi sau la Ilie Nastase. Trebuie stiut insa ca Romania are si o campioana olimpica la maraton, pe Constantina Dita Tomescu. Plecand de aici ne-am gandit ca ar fi bine de aratat ca la noi in tara sunt tot mai multi alergatori pasionati de maraton si ca, nu in ultimul rand, suntem interesati de promovarea unei imagini pozitive a Romaniei”, spune Daniel Lixandru, leaderul unui grup de 25 de alergatori romani ce urmeaza sa participe la maratonul de la Roma.

Cei 25 de alergatori, membri ai Ro Club Maraton, vor participa la Roma purtand un tricou pe care va fi scris, cat mai vizibil: Romania – Italia. In plus, acelasi tricou va fi purtat de alergatori italieni din Roma. Se vor forma astfel echipe de cate doi alergatori, un roman si un italian, care vor alerga impreuna.

„Vrem sa fim cit mai vizibili. Suntem cel mai numeros grup de participanti romani la o cursa internationala de masa, din istoria sportului romanesc. Si vrem sa aratam italienilor ca romanii sunt altfel decat se crede in majoritate, adica oameni normali, interesati de sport, de calatorii, prietenosi. Ca sa zic asa, sa le reamintim ca toti apartinem gintei latine”, a mai spus Daniel Lixandru.

Cursele de maraton sunt extrem de populare in vestul Europei, la acestea participand adesea zeci de mii de alergatori.
Ro Club Maraton este cel mai important club de alergare din Romania, deschis tuturor pasionatilor de miscare.

Daca doriti sa sprijiniti aceasta initiativa sau daca doriti amanunte suplimentare puteti lua legatura cu Dan Lixandru la daniel.lixandru@1marathon.ro, tel:0744.549326.

Comments

comments

Previous

O nouă muncă a lui Hercules. În Banat de data aceasta

Next

Cînd mai bine înseamnă mai puţin!

4 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also