miercuri, mai 29 2024

Una din problemele cele mai serioase cărora trebuie să le facă față alergătorii cu (minime) pretenții este cross-trainingul. Mai exact, ce gen de exerciții să faci, care să înlocuiască sau să completeze antrenamentele de alergare?

Ideea acestor exerciții este de a îți folosi și alte grupe musculare decît cele obișnuite și totodată de a-ți proteja articulațiile picioarelor, păstrînd în același timp o intensitate a antrenamentului apropiată de cea obișnuită la o sesiune de alergare.

O posibilă soluție – pe lîngă fitness, mers pe bicicletă, înotul, exerciții cardio sau de forță în sală – este oferită de acest model de bicicletă eliptică (vezi video de mai jos).

ElliptiGo există de puțină vreme pe piețele din Statele Unite și Canada (ba chiar și în Europa) și este prezentată drept un un device care îți permite să faci antrenament la o intensitate ridicată, în aer liber, cu mișcări apropiate de cele din timpul alergării. În plus, nu generează accidentări specifice alergării.

Cunoscutul ultra-maratonist Dean Karnazes are numai cuvinte de laudă despre ElliptiGo (pe această bicicletă a parcurs și distanțe de peste 800 de km în cinci zile), iar alergătoarea americană Lauren Fleshman spune că folosind această bicicletă a reușit să revină în elita atletică, evitînd orice fel de accidentare.

Conform producătorilor, prețul unei biciclete ElliptiGo variază între 1.700 și 3.500 de dolari americani, în funcție de model.

Comments

comments

Previous

Ziua națională în pas alergător

Next

O nouă scrisoare către Moș Nicolae

2 comments

  1. Super! Macar de la bicla asta nu te intereseaza nici ca e saua tare, nici ca lipseste… cel putin asa cred

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also