marți, mai 28 2024

La concurență cu fotbalul, în România se va desfășura o competiție continentală pe echipe

E tot o premieră pentru țara noastră. Și chiar dacă nu prea se poate vorbi de o concurență reală cu fotbalul, cel puțin nu din perspectiva audienței, merită totuși menționat că în 19-20 iunie Clujul va găzdui Campionatul European de Atletism pe Echipe Liga 1. Detalii la https://cluj2021.ro/.

La competiție vor participa atleți din 12 țări: Belarus, Belgia, Cehia, Elveția, Estonia, Finlanda, Grecia, Olanda, Suedia, Turcia, Norvegia și România. Irlanda a declinat participare din cauza pandemiei. Întrecerea are un format inedit, sportivii concurînd nu individual, ca de obicei, ci în echipă, cu obiectivul de a se clasa, împreună, pe un loc cît mai bun în clasamentul final. Echipele sunt mixte. Mai multe detalii despre cei 561 de atleți participanți găsiți aici.

În cele două zile de concurs vor fi programate 20 de întreceri masculine și tot atâtea feminine. În fiecare probă se vor acorda puncte în funcție de locul ocupat în clasament de reprezentantul sau reprezentanta fiecărei țări, iar la final se va face totalul. Primele două clasate vor promova în Superligă, iar echipele clasate pe ultimele două poziții vor retrograda în Liga 2.

Sâmbătă, 19 iunie, programul de concurs va începe la ora 17.00, iar duminică, 20 iunie, de la ora 16.00.

La Cluj, conform FRA, vor concura mai mulți atleți valoroși. Echipa Elveției îi va avea în componență pe Ajla DelPonte, campioană europeană în acest an, dar și pe Angelica Moser deținătoarea titlului continental de sală la săritura cu prăjina. Grecia va veni cu liderul mondial la săritura în lungime Miltiadis Tentoglou. O altă campioană europeană prezentă este fi olandeza Femke Bol, care a cucerit anul acesta titlurile de sală ale senioarelor la 400 m și în ștafeta de 4×400 m.

România are un lot numeros, printre care și patru dintre cei șapte atleți calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Alcătuirea echipei reprezentative a avut la bază selecţia din cadrul Campionatelor Naţionale desfăşurate la începutul lunii iunie, tot pe „Cluj Arena”. Componenții echipei României se găsesc aici.

Echipament de alergare de calitate poate fi procurat repede și eficient de la magazinul online Top4running.ro

Comments

comments

Previous

Trei fugi din mine însumi la Palermo

Next

Pistă pentru proletariatul corporatist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also