miercuri, mai 29 2024

Toate doamnele și domnișoarele care doresc să arate că sunt nu doar frumoase, elegante, feminine ci și sportive sunt invitate la o inedită competiție: o alergare pe tocuri! Duminică 24 iunie, ora 18, pe strada Mătăsari din București se va organiza un cros pe distanța de 250 de metri.

Concursul are trei probe:
Charleston chicks: concurentele trebuie să poarte tocuri cuprinse între 3 și 5 cm
60s Retro: concurentele trebuie să poarte tocuri cuprinse între 5.1 si 8.5 cm
Disco Elevators: concurentele trebuie să poarte tocuri de peste 8.5 cm

La nici una din categoriile de mai sus nu se admite intrarea în competiție cu platforme. De asemenea, se interzice în mod expres lipirea de picior a obiectului de încălțăminte prin fixarea cu scotch, bandă adezivă, adeziv etc.

Distanța de 250 metri trebuie parcursă cu încălțămintea în picioare, integral, indiferent dacă se rupe tocul sau îți sare pantoful din picior (se continuă fără toc, dar purtând încălțămintea, iar pantoful sărit se pune la loc, chiar dacă trebuie să te oprești).

Concursul include totuși și o probă, necompetitivă, care se adresează domnilor: Puss in boots. Aici se admite orice înălțime a tocului mai mare de 3 cm, însă trebuie costumație completă. Numărul de participanți este limitat la 10 persoane.

Și în probele feminine se admit doar 50 de concurente, cărora li se vor adăuga alte 10 locuri, atribuite de către organizatori prin invitație unor persoane publice.

Competiția este organizată de către asociația Beneva (în cadrul evenimentului „Femei pe Mătăsari”), în parteneriat cu Ro Club Maraton. Premiile sunt oferite de către Musette.

Înscrierile se pot face online, trimițând numele, categoria și telefonul pe adresa oana.badea@roclubmaraton.ro sau la fața locului, duminică, începând cu ora 16.

Cursele de alergare pe tocuri sunt foarte populare în occident, iar premiile sunt pe măsură. Nu se poate spune că acest gen de concurs nu implică unele riscuri (vezi aici și aici).

Comments

comments

Previous

O alergare specială la Cozia

Next

Cea mai mare oră de sport

5 comments

  1. Desi nu sunt o feminista, totusi asocierea dintre eveniment (femei alergand pe tocuri spre amuzamentul barbatilor), si strada Matasari care este recunoscuta pentru prostitutie nu mi se pare la locul ei, decat daca organizatorii asta si-au dorit si atunci …cuvintele sunt de prisos…

  2. Intr-adevar, organizatorii – asociatia Beneva – chiar asta si-au propus: demi(s)tificarea notorietatii locului prin organizarea unor evenimente care sa dea un aer de normalitate. Mai multe amanunte despre proiectele asociatiei Beneva, care isi are sediul chiar pe strada Matasari, puteti afla aici: http://www.pasicatreviata.ro

  3. In plus, fata de cele spuse de catre Marian, alergarea pe tocuri este numai un eveniment din cadrul proiectului Femei pe matasari, care se desfasoara in perioada 22-24 iunie 2012 pe strada Matasari. Acest proiect este deja la a doua editie si isi propune sa arate ca femeile pot face si altceva pe Matasari in afara de prostitutie. Despre proiect gasiti si aici http://www.facebook.com/femeipematasari si va invitam sa treceti prin zona in perioda 22-24 iunie si veti vedea o alta fata a strazii.
    Cat priveste amuzamentul barbatilor, se pare ca nu ai observat ca exista si o proba pt barbati pe tocuri Puss in Boots. Deci, cred ca pana la urma, ei vor alerga spre amuzamentul femeilor:)

  4. Da, poate ca intentiile au fost altele…dar nu fetele alea de acolo vor alerga pe tocuri….ele se vor intoarce atunci cand locul se va goli……ma indoiesc ca actiunea asta le va ajuta intr-un fel. De cand stiu eu zona (cel putin 30 de ani) nu s-a schimbat nimic….dar..pana la urma de ce nu.

    Succes!

  5. La 250 de metri se alearga cel mai bine pe varfuri … deci nu cred ca barbatii ar fi „incomodati” de tocuri … Da faina ideea cu Puss in Boots 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also