duminică, februarie 25 2024

Evenimentul de alergare cu cea mai mare rată a creșterii din ultimii ani urmează să se extindă în Europa și Asia.

colour

Nu e vorba de competitivitate, ci doar de joc. Se aleargă pe o distanță medie, dar nu există câștigători, ci numai oameni zâmbitori. Participanții sunt obligați să îndeplinească doar două condiții: la start să fie îmbrăcați în alb, iar la finish să fie cât mai colorați.

Condițiile nu sunt greu de îndeplinit pentru că la Color Run, o alergare pe distanța de 5 mii de metri, alergătorii sunt stropiți cu vopsea colorată la fiecare kilometru. La sfârșit ”câștigători” sunt cei care sunt cei mai colorați și care se bucură cel mai mult, căci întotdeauna Color Run se termină cu o petrecere condimentată cu muzică și culoare.

Genul acesta de eveniment este extrem de popular în Statele Unite și în Canada. A debutat abia în ianuarie 2012 și a ajuns deja să fie organizat în 50 de locuri, iar numărul de participanți a atins circa 600.000. Pentru acest an se estimează că vor fi organizate peste 100 de evenimente la care vor lua startul circa 1 milion de alergători de toate vârstele. Color Run este totodată o ocazie de strângere de fonduri pentru diferite cauze umanitare.

Site-ul Runningmagazine.ca relatează că organizatorul Color Run a semnat recent un acord de parteneriat cu compania IMG Worldwide prin care se dorește aducerea acestui gen de curse în Asia și Europa.

E cineva interesat de așa ceva?

Comments

comments

Previous

Știri pe fugă

Next

Premii bune la Semimaratonul Brașov

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also