miercuri, octombrie 20 2021

Încep înscrierile la Făgăraș Rocks!, o competiție ce se desfășoară la peste 2000m altitudine. Și care aduce puncte ITRA pe măsură

Anul acesta Făgăraș Rocks! revine cu 4 curse intense (la fel ca la ediția din 2020), ce te duc în golul alpin și-ți oferă urcări brutale, coborâri ucigătoare, peisaje uimitoare și toate provocările posibile, anunță organizatorii.

Berivoi Race, cursă de 20 km și 1350 m D+ (1 punct ITRA), care oferă perspective vizuale asupra  Țării Făgărașului, Podișului Trasilvan, crestei Făgărașilor, Pietrei Craiului, Bucegilor, Ciucașului și Postăvarului. 

Hermeneasa Race 2 vine cu traseu modificat: cei 9 km de urcare pe drum forestier sunt înlocuiți cu 8 km de urcare intensă, spectaculoasă, pe Muchia Babei (un traseu neumblat pe care organizatorii îl vor omologa ca traseu turistic). 35.6 km cu 2330 m D+ (2 puncte ITRA).

Brătila Skyrace 6 e o cursă de 48.8 km cu 3480 m D+ (3 puncte ITRA) în care vor fi vizitate 6 vârfuri de peste 2200 m altitudine, se aleargă pe 3 dintre muchiile nordice ale Făgărașilor (inclusiv pe cel de-al doilea traseu la a cărui omologare turistică se lucrează, cel de pe Muchia Scărișoara) și pe traseul de creastă.

Dara Ultra Skyrace 16 e cursa de 71.8 km cu 5000 m D+ (4 puncte ITRA) în care se parcurg 30 km la peste 2000 m altitudine, inclusiv 16 vârfuri de peste 2200 m, se ajunge la 2506 m și se simt toate provocările pe care le oferă Făgărașii: ”urcări brutale și coborâri supraomenești, spectacolul alergării pe creastă, mirajul alergării pe muchiile nordice, ce oferă vederi la 360 de grade deasupra căldărilor legendare în care-și aveau colibele luptătorii din rezistența anticomunistă, alternezi alergarea prin stâncărie, păduri de brad sau de fag, pajiști alpine, vederi cu cele mai de sus lacuri glaciare din România”.

Organizatorii mai spun că Dara Ultra Skyrace poate fi considerată o bună ocazie pregătitoare pentru cursa monstru pregătită pentru 2022, similară doar cu o mână de curse din Italia, Franța, Rusia și care va pune România pe harta provocărilor majore din lumea alergării.  

Totodată, este în pregătire și o cursă pentru familii/copii. ”În 2020 am avut cele mai complexe măsuri sanitare și continuăm să punem accent pe armonizarea cu perioada pe care-o traversăm, deci evaluăm posibilitățile legale + tehnice de a pune în fapt această cursă și revenim cu vești”, este mesajul organizatorilor .

Bonus pentru 2021: Făgăraș Rocks! face accesibil startul în alergarea montană pentru începători, pentru membrii familiilor alergătorilor și pentru cei din comunitatea făgărășeană prin Happy Race: o cursă de 10 km și 300 m D+.

Comments

comments

Previous

Cine va fi noul șef al atletismului românesc?

Next

Tînăra corporatistă și bărbatul aproape cvadragenar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also