miercuri, mai 29 2024

Fiecare munte important are o cursă de alergare (ultramaraton) care e cea mai cunoscută, cea mai rîvnită. În cazul Alpilor, aceasta este indiscutabil Ultra Trail de Mont Blanc (UTMB): 170km lungime, circa 10.000 diferență de nivel pozitivă. UTMB înconjoară Alpii, traversînd trei țări, avînd punctul de plecare și de sosire în Chamonix.

”Sora” mai mică a UTMB este CCC (Courmayer-Champex-Chamonix), cu un traseu de 101 km și o diferență de  nivel de circa 6.000 metri.

Amîndouă cursele sunt considerate printre cele mai dure din lume pe distanțele respective.

Pînă acum, UTMB a fost mai mereu o afacere europeană. Anul trecut, însă, o echipă de alergători americani sponsorizați de Nike a venit pe continent pentru a rupe tradiția și pentru a arăta că ultramaratoniștii de peste ocean pot alerga foarte bine și în Alpi. Și au făcut-o.

În continuare, povestea în imagini a reușitei lor: Zach Miller și Tim Tollefson – locul 1 și respectiv 2 la CCC, iar David Laney – locul 3 la UTMB.

Merită reamintit că tot anul trecut s-a înregistrat și cea mai bună performanță a unui alergător român la aceste concursuri, Robert Hajnal terminînd pe 9 la CCC.

Comments

comments

Previous

Știri pe scurt. Schimbări, noutăți

Next

Știri pe scurt. Rezultate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also