marți, mai 28 2024

Vrei să știi cât de performant ești ca atlet? Ai la dispoziție un formular de calcul (click mai jos, link roșu) ce îți permite compararea propriilor rezultate atletice (nu doar din alergare) cu cele similare obținute de zeci de mii de atleți de toate vârstele, din lumea întreagă.

tabel

Pentru a utiliza formularul de mai jos selectaţi proba în zona de sus a tabelului (ex: proba de maraton o găsiți la categoria Șosea), iar apoi introduceţi datele personale (vârstă, sex) în zona de mijloc.

Tot în zona de mijloc (partea din dreapta) introduceţi performanţa realizată (timp/distanţă/înălţime).

Timpii se introduc în formatul OO:MM:SS (ore / minute / secunde) sau MM:SS sau SS.ZZ (secunde . zecimi sau sutimi) în funcţie de probă.

Distanţele sau înălţimile se introduc utilizând ca separator zecimal punctul (DD.ZZ).

După introducerea acestor date apăsaţi pe butonul „Calculează” din zona de jos a tabelului, iar pe ecran vor fi afişate automat: rezultatul echivalent categorie open şi procentul de performanţă.

WMA_Age-grading_Calculator_RO

Procentul din performanţa de top a categoriei (PLP – Performance Level Percentage) se calculează ca procent din recordul mondial al categoriei de vârstă în care vă încadrați

O catalogare a acestor praguri procentuale este :

100% = recordman mondial
> 90% = clasă mondială
> 80% = clasă naţională
> 70% = clasă regională
> 60% = clasă locală
> 0% = un/o atlet/ă

Formularul de calcul ce poate fi accesat aici a fost realizat de Howard Grubb, iar tabelele au fost actualizate în 2010 de Alan Jones şi Rex Harvey.

Varianta în limba română a fost realizată de către Daniel Marinescu, aka Sundance, căruia îi mulțumim și pe această cale.

 

Comments

comments

Previous

Știri pe fugă. Cam de scandal

Next

În tabele să ne măsurăm... sau performanţe fără bătrâneţe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also