sâmbătă, octombrie 1 2022

Fostul sprinter Florin Florea a primit mandatul de șef al atletismului românesc pentru următorii patru ani.

A fost o ședință maraton de aproape 7 ore. Au fost șase candidați, printre care și o campioană olimpică. Și a fost nevoie de două tururi de scrutin pentru ca, în cele din urmă, Adunarea Generală a Federației Române de Atletism, FRA, să îl aleagă pe Florin Florea ca nou președinte.

Florea, care a fost sprinter în tinerețe, avînd opt titluri de campion național la tineret și seniori în palmares, a candidat sub motto-ul  ”Atleții trebuie să se unească și nu să se risipească”, relatează Agerpres.  El a fost în 2013, pentru o scurtă perioadă, secretarul general al FRA, iar în ultima perioadă a fost consilierul ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca.

În primul tur, în care au fost exprimate 195 de voturi, au ieșit din cursă două mari atlete, Constantina Diță, campioană olimpică de maraton, și Monica Iagăr, dublă campioană europeană la săritura în înălțime, care au strîns doar 27, respectiv 18 voturi. Cu cele mai multe voturi în primul tur, Florin Florea (75) și Traian Badea (54), fost vicepreședinte FRA, s-au înfruntat în turul decisiv, în care primul s-a impus cu 103 voturi la 83.

Pentru cele patru funcții de vicepreședinte au fost aleși Grigore Ursanu (121 voturi), Vasile Bogdan (106), Virgil Preda (106) și Tudor Bogdan (98).

Componența integrală a conducerii FRA se găsește aici.

Florin Florea a anunțat că îl va numi ca secretar general interimar pe Augustin Iancu, în timp ce actualului secretar general Dan Buliga i s-a propus funcția de secretar general adjunct, conform Digi Sport.

Fostul președinte FRA, Sandu Ion – care cînd a fost ales a promis un buget anual pentru Federație de 700 mii euro și a avut ca obiectiv 1-2 medalii la JO de la Rio – nu a mai candidat de această dată.

Comments

comments

Previous

Maratonul București. Se schimbă data

Next

Team HOSPICE. Contra cronometru, pentru timpul lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also