joi, februarie 22 2024

O inițiativă de toată lauda. Se lansează un circuit de zece triatloane partenere, în România și Ungaria. Dicséretes kezdeményezés. Tíz partner-triatlonversenyből álló kör indul Romániában és Magyarországon*.

Federațiile română și maghiară de triatlon au decis să lanseze ”Friendship Series”, un circuit de zece competiții de triatlon, cîte cinci în fiecare țară, prin care să se stimuleze atît competiția sportivă, cît și fair playul și relațiile de prietenie.

Pentru anul 2024, proiectul comun cinci etape de circuit în România – Arbos X-Man România de la Oradea, Timişoara Triatlon, Transilvania Multisport Festival de la Târgu Mureş, Transfier de la lacul Vidraru şi H3RO Mamaia – în timp ce în Ungaria se vor desfășura Keszthely Triatlon, Mogyi Triatlonverseny de la Baja, Old Lake Man de la Tata, ExtremeMan Nagyatad şi Balatonman de la Balatonfuzfo.

Prima etapă din circuitul româno-maghiar „Friendship Series” va avea loc la Oradea, pe 8 iunie 2024, Arbos X-Man România, competiţie care a fost premiată de Federaţia Română de Triatlon în anul 2022 cu titlul de cel mai bun concurs.

Conform reprezentanţilor celor două federaţii, astfel de competiţii pot aduce şi beneficii economice oraşelor sau comunităţilor unde se desfăşoară, întrucât vor veni mulţi participanţi din mai multe ţări, care vor avea nevoie de trei nopţi de cazare, vor utiliza diferite servicii conexe, precum transport, restaurante, şi vor vizita obiectivele turistice istorice/culturale, relatează ebihoreanul.

Lansarea circuitului de triatlon urmărește dezvoltarea comunității de triatlon din România și Ungaria, iar ulterior extinderea către alte țări din regiune, dar și stimularea participării sportivilor maghiari la competițiile din România și viceversa, întărind astfel competitivitatea și schimburile de experiență.

  • Traducerea în limba maghiară a fost realizată cu ajutorul IA, sperăm să fie cît mai bună

Comments

comments

Previous

Ce să alergăm la iarnă: Gerar și Rubicon

Next

Un an bun pentru maraton

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also