miercuri, mai 29 2024

Gabriela Szabo va alerga alături de copii la Kids Races RUNFEST, susținute de Ion Țiriac Foundation, curse care se desfășoară în cadrul evenimentului Race to Nature Trail & Family Run, pe 17 aprilie 2016, în pădurea Cernica, de lângă București.

Sunt 350 de locuri gratuite în concurs pentru cei mici, respectiv pentru cei care au vârste cuprinse între 6 și 11 ani. Aceștia vor alerga pe trasee speciale de 1 și 2 kilometri în cadrul parcului Cernica și vor beneficia de pachete atractive de participare și de premii generoase.

Înscrierile se fac online pe www.runfest.ro și sunt deschise până pe 13 aprilie. Gabriela Szabo va fi alături de cei mici și de pasionații de mișcare la start, în calitate de ambasador al crosurilor RUNFEST. În continuare, un interviu cu Gabriela Szabo, realizat de organizatorii cursei.

Runfest: 350 de copii sunt invitați să alerge în natură la crosul de la Cernica. Ce semnificație are pentru dvs. acest eveniment?

Așa cum am susținut de multe ori, doresc să dau ceva înapoi țării mele, susținătorilor mei și, ce aș putea face mai bine decât să ofer experiența mea, timpul meu și pasiunea pentru alergare, cu prioritate, copiilor noștri. Ei sunt ceea ce avem cel mai de preț, mina de aur a României. De aceea, toată atenția noastră ar trebui să fie dăruită lor astfel încât să crească sănătoși, să fie bine educați și să devină campioni dacă își doresc acest lucru. Pe 17 aprilie voi fi alături de copii la start și voi alerga împreună cu cei care vor participa la Kids Races RUNFEST, în pădurea Cernica, o ocazie excelentă de a ne bucura de natură și de beneficiile ei.

GS1

Este primul eveniment dedicat copiilor și familiilor lor din calendarul sistemului de alergare RUNFEST, iar posibilitatea de a participa gratuit, pachetele de concurs și premiile frumoase se datorează susținerii pe care a oferit-o Ion Țiriac Foundation, partenerul oficial al curselor de copii, alături de organizator și ceilalți sponsori ai competiției, cărora doresc să le transmit multe mulțumiri.

Runfest: Părinții sunt și ei invitați să vină și să își susțină copiii și să facă mișcare alături de ei. Care este scopul acestei duble invitații?

Mișcarea este ceva natural, face parte din noi, iar ea se descoperă la o vârstă fragedă. Părinții, respectiv familia, reprezintă primul model al unui copil și cel mai important. Alături de părinți copiii se simt în siguranță, pot beneficia de sfaturile și încurajările necesare și capătă încredere. Cu ei vor putea împărtăși toate emoțiile acelei zile, ale participării la o cursă de alergare, dar și pe cele ale descoperirii frumuseților naturii. În plus, și părinții au nevoie de mișcare în aerul proaspăt de primăvară și, de multe ori, din dorința de a le oferi copiilor o șansă de relaxare și distracție, acceptă la rândul lor provocarea.

După cursă, se vor bucura de atmosfera din cadrul evenimentului, vor împărtăși impresiile unei zile petrecute inedit. Bucuria lor este și bucuria mea și a membrilor echipei de organizare. Important este să scoatem copiii din casă, să facă mișcare, și să participe la cât mai multe evenimente de alergare în aer liber. Abia apoi putem să ne gândim să identificăm și să-i susținem pe cei care își doresc o carieră de sportiv profesionist. Eu m-am implicat și voi susține în continuare mișcarea de masă pentru copii, ca formă de relaxare și educație, pentru o stare de sănătate mai bună, pentru un spirit pozitiv, frumos și competitiv.

Runfest: Cum vedeți viitorul sportului pentru amatori în România? 

Sportul de masă este un fenomen social care are nevoie de o strategie pe termen lung și de mult efort pentru implementare. Rezultatele apar mai greu dar sunt unele solide și foarte importante pentru o națiune. Este în joc sănătatea noastră ca societate, puterea de muncă a oamenilor, capacitatea lor de gândire, de adaptare și de rezistență la stresul din ce în ce mai accentuat al zilelor în care trăim.

Mișcarea în natură, în cadrul organizat oferit de sistemul RUNFEST, care are o platformă modernă și ușor de accesat de către amatorii de alergare, poate oferi o stare fizică și psihică mult îmbunătățită, poate schimba percepția față de propria persoană, față de cei din jur și, totodată, facilitează socializarea, crește încrederea în propriile forțe, aduce informații utile, transmite sentimentul de apartenență la o comunitate care împărtășește aceleași pasiuni și nevoi.

Eu vă aștept cu mic, cu mare, la Kids Races RUNFEST susținute de Ion Țiriac Foundation, pe 17 aprilie, la Cernica. Participările sunt limitate, așadar vă recomand să vă rezervați cât mai curând locul la start și să nu ratați această ocazie de a vă bucura de o experiență frumoasă.

GS2

Comments

comments

Previous

Crosul RUNFEST Cernica. Cîștigătorii

Next

Cros pentru studenţi. Și un portret

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also