joi, aprilie 18 2024

Un necesar gest de respect pentru o mare campioană.

gala1

La doar câteva ore după terminarea Maratonului Internațional București, a avut loc gala de retragere din activitatea sportivă a Constantinei Diță.

La hotelul Hilton din București, fosta campioană olimpică la maraton (Beijing, 2008), totodată ambasadoarea din acest an a MIB, competiție la care a dat startul și a alergat puțin, a primit binemeritate gesturi de apreciere din partea a numeroși sportivi și oficiali.

“Orice om ajunge la un moment dat la final de carieră, iar la noi sportivii, acesta vine mai repede decât în alte domenii. A venit și timpul meu! Mi-am dorit mult să îmi fac retragerea în România, țara pe care o iubesc și pe care am reprezentat-o cu mândrie și mă bucur că pot să fac asta în cadrul celui mai important concurs de maraton din țară,” a declarat cea căreia i se spune, prietenește, Pușa.

La Gala organizată de Asociația Bucharest Running Club, împreună cu Federația Română de Atletism, au participat nume importante din lumea sportului, printre care Glen Latimer, International Administrator al Virgin London Marathon și Brendan Reilly, managerul sportiv al Constantinei Diță, dar și mai mulți foști sportivi români.

gala2În cadrul evenimentului, Andrei Nourescu a rostit Laudatio în onoarea Constantinei Diță. Au mai luat cuvântul Alin Petrache, președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, antrenorul Valeriu Tomescu și Elisabeta Lipă, președinta Clubului Sportiv Dinamo.

În spiritul promovării performanței, Valeria Răcilă Van Groningen și Oana Năstase au acordat premiile Asociației Bucharest Running Club pentru școala și liceul care au înscris cel mai mare număr de alergători la MIB – Școala 146 – I. G. Duca și respectiv Liceul Mihai Eminescu.

Au fost totodată premiate organizația cea mai activă care a participat cu voluntari la MIB: 7cards, și compania cu cel mai mare număr de alergători înregistrați: Raiffeisen Bank.

După ce a mulțumit tuturor celor care au susținut-o în carieră, Constantina Diță a predat simbolic ștafeta fetiței câștigătoare la cursa copiilor la categoria 5-6 ani,  Maria Roateș.

Comments

comments

Previous

Știri pe scurt. Două, dar bune

Next

Kiprun LD, noua mea dragoste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also