miercuri, februarie 28 2024

Știrea era așteptată, dar acum a devenit realitate: o companie americană a lansat o tehnologie care permite alergarea virtuală.

„Virtual Runner” este un program care combină imaginile video cu anumite accesorii Garmin și care, prin intermediul tehnologiei wireless ANT+, face ca un atlet să se afle pe o bandă de alergare și în același timp să „parcurgă” – în fața unui ecran cu imagini de înaltă definiție – trasee anterior selectate. Altfel spus, alergi pe bandă dar ai impresia/senzația că te afli în natură.

Pentru amatorii de tehnologie, „Virtual Runner” conține un software (compatibil cu Windows XP, Vista și Windows 7), un footpod de la Garmin și un stick USB de la ANT+. Cine dorește, poate să vadă și informații legate de puls, avînd la dispoziție un Heart Rate Monitor, care afișează datele pe ecran.

Nu e nevoie de o tehnologie complicată, fiind suficiente o bandă de alergare clasică, un computer sau un laptop și un monitor sau ecran tv de înaltă definiție.

Conform autorilor acestei tehnologii, se “aleargă” foarte ușor. Se pornește programul, pe ecran se dă startul și apoi încep să curgă imaginile cu traseul selecționat (poți alerga spre exemplu în Central Park din New York deși fizic te afli la București). În timp ce alergi pe bandă, footpod-ul transmite viteza de deplasare către dispozitivul USB. De aici informațiile ajung la programul Virtual Runner, care adaptează viteza de derulare a imaginilor la cea de deplasare a alergătorului.

Imaginile video sunt însoțite de sunet natural, captat în timpul filmării. Se poate renunța la acesta dacă dorești doar să asculți muzică în căști. Nu în ultimul rînd, poți să te oprești oriunde și oricînd pe traseu și să reiei alergarea mai tîrziu.

Programul „Virtual Runner” este disponibil pe site-ul companiei Outside Interactive și costă 199.95 USD.

Cam așa ar arăta o alergare în Central Park 

Outside Interactive – Summertime Run – Central Park – 10K from Gary McNamee on Vimeo.

Comments

comments

Previous

Welcome to the age of natural motion: Ecco Biom A

Next

Un judecător trăsnit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also