duminică, februarie 25 2024
Cu doar puțin timp înainte de a noua ediție a Semimaratonului Gerar, Andreea Nica a stat de vorbă cu mai mulți alergători (am putea să le zicem chiar favoriți) pentru a vedea ce îi motivează, ce își propun să obțină la concurs și care sunt condițiile preferate de antrenament.
Foto: Enona Chiriac

Setul de întrebări:

# Cum v-a venit ideea componentei echipei si cea a numelui?

# Ati mai alergat in trecut ca echipa/ stafeta la o competitie sportiva?

# Care este motivatia voastra pentru Semimaraton Gerar?

# A cata editie este pentru fiecare dintre voi?

# Care este timpul pe care vi l-ati produs pentru Semimaraton Gerar?

# Asfalt sau off-piste?

# Plat sau montan?

# Dimineata sau seara (antrenamentul)?

# Parc sau pista?

# Fartlek sau Intervale?

# Cald sau frig?

 

Iuliana Stroescu – SportGuru Racing Team

# Ideea de a forma echipa aceasta de fete a fost a mea, deoarece în 2016 am făcut echipă de fete și mi-a plăcut enorm. Iar acum profit de faptul că echipa noastră SportGuru are fete atât de talentate încât pt mine este o bucurie și onoare să pot face echipa cu ele. Ideea numelui a venit în consecință și firesc.

# Eu personal am alergat de doua ori in echipă, ambele dați la Gerar (in 2016 echipa de fete, in 2018 echipa mixta cu Daniel Stroescu și Stefan Dan, ambele locul 1)

# Pentru mine Gerarul e un concurs deosebit din mai multe puncte de vedere: Oana Solomon este prima alergătoare pe care am cunoscut-o (și cea mai veche, pt că a ținut relația noastră)

# Am participat până acum la edițiile din 2015 (individual 10 km), 2016 (echipa feminin), 2018 (echipa mixt). Deci asta ar fi a patra mea participare.

# Timpul propus depinde de foarte multe aspecte: zăpadă, viscol, sănătatea noastră. Însă eu personal as dori sa fie undeva 1:30. Eu atât îmi doresc și sunt mulțumită.

# Cât mai puțin asfalt, deci trail, munte, clar. Însă e mai greu sa evadeze

# Montan,  clar, dimineata, Parc dar și pista pt intervale scurte, Ambele, fiecare antrenament are rolul lui, Friiig, forever

Claudia Necula – SportGuru Racing Team

# Ideea numelui a fost a Iulianei, ea a venit si cu propunerea. Noi facem parte din aceeasi echipa si anume SportGuru si ideea de a ne sustine reciproc in cadrul unui concurs este foarte motivanta pentru obtinerea unui rezultat bun impreuna.

# In formula asta nu. Eu am mai alergat la Gerar in 2016 intr-o echipa mixta unde am venit pe locul 2.

# Aceasta competitie este prima din an si pentru mine aceasta face parte din planul de antrenament

# Este a doua editie si sper sa mai revin

# Nu ne am propus un timp, o sa ne motivam sa obtinem un timp cat mai bun impreuna si o sa ne simtim bine indiferent, sper sa ne ajute si vremea 🙂

# Prefer plat, Si dimineata si seara, cand am cate doua antrenamente, Parc de cele mai multe ori si pista la nevoie, Ambele. Depinde de antrenament, Frig. Nu suport caldura

Denisa Dragomir – SportGuru Racing Team

# Propunerea a venit din partea Iulianei si bineinteles ca nu puteam sa refuz 😊. Imi plac aceste competitii deoarece trebuie sa existe un ajutor reciproc intre membrii echipei pentru a reusi obtinerea rezultatului dorit.

# O singura data am alergat in echipa, in anul 2016 impreuna cu Gianina si Ingrid tot la Gerar si mi-a placut foarte mult ideea, drept dovada anul acesta o sa fiu prezenta din nou.

# Pentru mine Gerarul este concursul care deschide noul sezon competitional . O sa fie o verificare a pregatirii pana in momentul de fata .

# Este a doua oara cand am aflu la startul acestei competitii si sper ca pe viitor sa pot participa in fiecare an.

# Nu m-am gandit la un timp. Important este sa ne simtim bine si sa ne bucuram de competitie.

# Off-piste clar dar in aceasta perioada este putin mai dificil

# Montan, Si dimineata si seara. Fac 2 antrenamnete pe zi asa ca nu imi pot alege, Pentru intensitate pista, iar pentru alergarile lungi parcul, Fartlek, Cald. Nu imi place absolut deloc frigul

 

Alexandru Corneschi – Super Mario Team

# Initial am format echipa eu, Robert si Marius Ionescu, insa Marius nu mai poate concura si a trebuit sa schimbam membrul echipei. Oana a fost cea care ne-a propus al 3 lea membru al echipei.

# Da, la competitiile nationale de semimaraton si cros alergam si ca echipa. De asemenea, am alergat la Maratonul/Semimaratonul Bucuresti de cateva ori in stafeta.

# Nu am o motivatie anume. Vreau sa imi fac un antrenament bun si sa ma intalnesc cu prieteni ce alearga, sa socializam.

# Pentru mine este prima editie cand particip la Gerar.

# Avand un al 3 lea coechipier pe care nu il cunoastem foarte bine, nu avem o tinta, ne dorim sa iasa un timp bun 😊

# Asfalt, Plat, Dimineata, Parc, Fartlek, Frig

Nicolaev Dumitru – Super Mario Team

# Am fost invitat pentru a completa echipa

# Da, anterior mai facusem echipa cu Robert Necula, la o cursa de 10km, am mai facut parte si din alte echipe de stafeta, maraton, semimarator, chiar si de pista 4x400m,acum ma bucur sa fac echipa cu Robert Necula si Alex Corneschi.

# Fiecare concurs este o motivatie de a trage tare in antrenament, o noua experient pentru urmatorul concurs.

# Pentru mine aceasta este prima editie la acest concurs

# Avand invedere ca concursul se organizeaza in conditii mai putin obisnuite (frig, intuneric, poate si zapada sau ghetus) e greu de a preconiza un timp, insa cel mai bun timp e castigul

# Asfalt, Ma impac foarte bine cu ambele, dar as alege plat, Dimineata, Parc, Fartlek, Cald

Robert Necula – Super Mario Team

# Numele echipei este pentru Marius Ionescu. El este din opinia mea Super Mario al maratonului in Romania.Eu si Alex facem parte din echipa sa.

# Intr-o competitie de tip stafeta am mai alergat alaturi de Dumitru Nicolaev in stafeta Uniqa,de asemenea Alaturi de Alex Corneschi in stafeta de 100km din cadrul editiei centenar a maratonului 1 Decembrie.

# Personal imi doream sa alerg de mult timp in cadrul Semimaraton Gerar, apoi o alergare in 3 este intotdeauna placuta:).

# Prima editie

# Nu mi-am propus in timp, o alergare de calitate cred ca este obiectivul.

# Asfalt, Plat, La orice ora, Pista, Ambele, Cald

Comments

comments

Previous

Moldoveanul care a alergat 50 km pe un ger de -60°C

Next

Gerar. Care e pulsul alergătorilor? (II)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also