luni, iunie 24 2024

A lipsit în ultima vreme pentru că s-a accidentat, unde altundeva, dacă nu la alergare?

Dar mai bine să ne povestească: “Mereu mi se întâmplă câte ceva. De cele mai multe ori cad sau sunt muşcat de câini (uneori ambele în acelaşi timp). Sau mă accidentez. Şi nu sunt ca acei ghinionişti care se accidentează mereu în acelaşi loc. De exemplu, au un genunchi slab care-i supără permanent, mai tare sau mai puţin. Plictisitor.

Eu abordez curajos o gamă largă de entorse, întinderi şi luxaţii, repartizate pe mai toate articulaţiile, tendoanele şi muşchii organismului. Şi mai am un talent deosebit, pentru care sunt invidiat copios. Acela că mă accidentez cel mai grav doar în preajma concursurilor importante“.

“Acum vreo trei săptămâni am alergat în IOR. Ori nu mi-a priit aerul din IOR, ori m-a blestemat un prieten care şi-a rupt genunchiul în Germania, cert este că din ziua aia a început să mă doara în partea din spate a coapsei piciorului drept (zona bicepsului sau quadricepsului femural)“.

Iar lucrurile nu s-au schimbat, durerea accentuîndu-se cu fiecare alergare. Aşa că Grizon a decis să nu scrie deloc săptămîna aceasta despre alergare. E un text despre chestiuni mai serioase.

Imaginaţi-vă

Imaginaţi-vă un sat cu vreo sută de case. Mai bogate sau mai sărace, mai liniştite sau mai gălăgioase, case obişnuite. La un moment dat, într-una dintre case izbucneşte un scandal monstru.

Nevasta a ridicat prima mătura, dar bărbatul, după ce a încasat vreo două, a luat şi el un ciomag şi s-a pus cu bătaia pe dumneaei. Chiote, ţipete, căruţa răsturnată, găini zburând speriate peste gard, porc terorizat, câini schelălăind. Cele mai multe pagube le produc loviturile cu ciomagul în cap.

Vecinii se strâng la gard şi încep să strige „nu mai da bă că-i spargi capul”, „liniştiţi-vă”, şi „tu, femeie, nu mai înjura aşa” etc. Se gândesc chiar să intre în curte, ce dacă are câini, şi să-i ia nebunului ciomagul din mană.

Când se foiau şi se sfătuiau ei gândindu-se cum e mai bine, un trăznet aprinde casa viceprimarului. Casă mare. Flăcări uriaşe, pagube mari, groază prin vecini. Toată lumea fuge la incendiu, în timp ce bărbatul, mulţumindu-i lui Dumnezeu că a scăpat de spectatori la gard, începe să-şi bată femeia mai rău, ba o mai ia şi la şuturi, fără să-l mai deranjeze nimeni.

Pentru mai multă precizie, numele satului esta Satul Global, ciomagul este aviaţia lui Gaddafi, trăznetul e un cutremur cu tsunami, focul este nuclear, găinile sunt transfugi, vecinii sunt G8, capul femeii este spaţiul aerian al Libiei, iar Dumnezeu ar putea fi Allah.

Comments

comments

Previous

Imagini. 3000m

Next

Comparația e o sursă de nefericire...

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also