duminică, februarie 25 2024

După o absență motivată, Semimaratonul Gerar revine cu ediția… 2.1, respectiv deschiderea unui nou sezon de 10 ediții, în care sînt promise surprize și momente de neuitat. Gerar deschide totodată sezonul de alergare 2023 cu o serie de mărturii inspiraționale, de la alergători care au ceva de spus și care sînt cumva legați de această competiție. Lista este deschisă de Mihai Godeanu

Mihai Godeanu este de profesie IT-ist, programator, o profesie des întâlnită printre alergători. Este căsătorit tot cu o alergătoare și au împreună o fetiță; are un canal de youtube destinat alergării pe care vi-l recomandăm cu căldură https://www.youtube.com/@MihaiGoRunning. În continuare, un text scris de către Oana Solomon:

Pe mine mă inspiră Mihai prin felul calm și relaxat în care abordează alergarea, totul pare să fie în flow la el și atât de simplu și ușor. Deși porecla lui este Dragonu, personal nu îmi amintesc să-l fi văzut vreodată scoțând flăcari, însă cred că entuziasmul lui în alergare și pasiunea se simt în tot ceea ce postează.

I-am adresat câteva întrebări Dragonului și iată ce am aflat noi:

Când aude cuvântul Gerar, Mihai se gândește la frig, însă pentru Gerar 2.1 ar comanda o vreme de primăvară (cred că este realist, mai puțin decât visător) și în minte îi apare imaginea cu @Radu Milea cu țurțuri în barbă de la ediția din 2014.

Dacă pentru noi Gerar 2.1 reprezintă un nou sezon de 10 ediții, pentru Mihai, în calitate de programator, este un fel de versiune beta și vom încerca să nu-i înșelăm așteptările.  

Dragonu are la activ 4 ediții de Gerar: 2013, 2017, 2018 și 2019, iar curând o va adăuga pe cea de-a cincea în palmares, fiind înscris la proba de cros.

Dacă odată era mai mult axat pe curse lungi, iar semimaraton i s-ar fi potrivit mănușă, acum, fiind împărțit între viața de familie, job și pasiunea pentru alergare, încearcă să alerge “doar ca să alerg…”. Asta și pentru că Dragonu este extrem de determinat și serios în orice cursă pe care o abordează și încearcă să dea tot ce are mai bun (în special dacă aleargă în echipă), iar stadiul actual de încărcare în picioare (cu kilometri) fiind destul de redus, nu poate duce o cursă de 21 km la ritmul dorit, plus că simțindu-se destul de nepregătit, zice el, nu vrea sa încurce pe nimeni.

Însă Dragonu este un alergător de echipă pur sânge pentru că vede alergarea în echipa asemănătoarea chimiei dintr-o familie – “nu poți avea o relație bună cu toată lumea decât dacă înveți să te adaptezi la diferențele dintre voi…” sau asemenea unei călătorii în mașină – “nu poţi să ajungi la destinaţie dacă toţi încearcă să conducă”.

Cea mai pregnantă amintire a lui Mihai de la Gerar este legată de un copac …

Dacă mai sus ne spunea că pentru ediția 2.1. ar comanda o vreme de primăvară, fiind un fan al alergării primăvara și toamna, ne este clar că în general preferă vreme bună ca să poată da curs stării de flow. A rămas marcat și de ediția Semimaraton Gerar din 2019 când s-a alergat după o ploaie înghețată care a îmbrăcat toți copacii într-o pojghiță de gheață, destul de grea pentru unele ramuri fragile, dar și pentru unii copaci. În acel an, cădeau țurțuri din toți copacii și mereu se auzea gheața care se spargea la contactul cu asfaltul, ceea ce dădea o senzație stranie, însă cea mai pregnantă amintire a lui Mihai este legată de un copac care a căzut la un moment dat transversal pe zona de alergare, undeva în spatele facultăților și chiar dacă nimeni nu a fost rănit, sperietura a existat pentru cei care se aflau în zonă în momentul căderii, fiind un copac de dimensiuni destul de mari ceea ce a determinat și ocolirea zonei la următoarele ture până s-a reușit degajarea spațiului de alergare.

Deși folosește un nume de scenă , Dragonu preferă să alerge fără mască, în sensul de nemascat, constumat (am fost conștientă încă de la început că după perioada pandemiei, vor fi puțini cei care nu vor asocia masca cu masca chirurgicală), de aceea si mesajul lui Mihai pentru un alergător din viitor este foarte clar.

Un alergător se recunoaște după ceas, zice Drago, iar prima întrebare pe care i-o adresează se referă la suprafața de alergare – plat sau trail, iar dacă răspunsul este trail se generează automat întrebarea legată de participarea la Mecca alergătorilor montani – UTMB.

V-am spus eu că Mihai lasă impresia că aleargă simplu și ușor și asta se vede și din răspunsul legat de motivația de a alerga – el nu caută, ca marea majoritate, o motivație de a alerga, ci una de a nu alerga 


Pentru Gerar 2.1. se antrenează “alergând” (sâc!), dar se plângea că nu merg intervalele și alergările de viteză în perioada premergătoare Gerar-ului, din cauza țurțurilor provocați de transpirație (se pare că a rămas clar marcat de Gerar-ul Înghețat), deși acum nu e prea riscant pentru că ultimele zile au fost o primăvară veritabilă în veritabila luna de Gerar.

Înscrie-te la Gerar 2023 și alege proba de echipă pentru a fi mereu aproape de familia ta din alergare 

Comments

comments

Previous

Anduranța. Unde ne sînt limitele?

Next

Gerar - We Run Again

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also