sâmbătă, aprilie 13 2024

Un nou producător de echipament sportiv propune un nou eveniment ”de casă”, totul în numele performanței

# Proiectul CarbonX2. Lansat de către compania Hoka. Așadar, patruzeci de atleți vor încerca pe 23 ianuarie nu doar ultimul model de pantofi de alergare (denumit, evident, CarbonX) ci și să doboare recordurile mondiale – la feminin și masculin – pe distanța de 100km.

# Actuala pandemie a făcut ca evenimentul să se desfășoare simultan în două locuri: Phoenix (Arizona, SUA) și Chiba (oraș situat la doar vreo 40km de Tokyo). Evenimentul poate fi urmărit live aici, începînd cu ora 17 (ora României).

# Printre cele mai importante nume aflate la start sînt cele ale americanilor Camille Herron și Jim Walmsley, cărora li se alătură mai mulți sportivi Hoka din Anglia, Suedia, Australia și Japonia. Herron este campioană mondială la 50km și 100km și deține un PB de 7h:08min:35sec pe distanța de sută. Walmsley, un ultramaratonist cu multe performanțe, a alergat și anul trecut la prima ediție proiectului CarbonX2, cînd a reușit o nouă performanță mondială pe distanța de 50 de mile.

# Recordurile mondiale pe distanța de 100km aparțin japonezilor Tomoe Abe – 6h:33min:11sec (realizat în anul 2000) și respectiv Nao Kazami – 6h:09min:14sec (realizat în iunie 2018).

Comments

comments

Previous

„Nu există vreme rea, ci doar haine alese greşit”

Next

CarbonX2. Aproape, aproape

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also