joi, februarie 29 2024

Sunt câteva noutăți importante legate de semi-maratonul Brașov, care va avea loc pe data de 7 aprilie. Deși e la prima ediție, competiția va fi cu siguranță una bine organizată fie doar pentru faptul că – după cum au arătat deja la alte evenimente sportive pe care le-au pus la cale până acum -, băieții de la  Asociația Cetatea Brașovului fac treabă excelentă.

Noutățile
Întâi de toate, există un sponsor principal: lanțul de magazine Intersport. În urma acestei colaborări, fiecare participant va primi un tricou tehnic.

Apoi, semimaratonul a reușit să se aflieze la K21 Series, un proiect de circuite naţionale off road de 21 km în cadrul Seriei K42, puse la dispoziţia organizatorilor naţionali pentru etapele de promovare sau de calificare. Bazându-se pe același concept, imagine și promovare ca a Seriei K42 , această etapă K21 își păstrează aceleaşi valori: conservarea mediului, cultul prieteniei, curajul, perseverenţa. Etapele circuitului se desfășoară în Argentina, Spania, Brazilia, Costa Rica, Franta și de anul acesta și în România. Mai multe amănunte despre acest circuit: http://www.k21series.patagoniaeventos.com/

Despre traseu
Startul se va da la ora 12:00 în Piața Unirii, un loc boem și plin de istorie, la doar câțiva zeci de metri de Prima Școală Românească și de biserica Sf Nicolae. Urmează înaintarea pe străduțele vechi ale Scheiului, ce conduc către ieșirea din oraș si intrarea pe Drumul Forestier. Traseul va trece pe la Pietrele lui Solomon, loc de întâlnire al junilor și continuă șerpuind lin și în ușoară urcare până în Poiana Brașov. Acum ești la 8 km de la start, la primul check-point și punct de revitalizare. De aici ne desprindem de Drumul Forestier și apucăm cărarea către Valea cu Apă. La Băncuță mergem drept înainte și continuăm coborârea către Poiana Stehil, după care ținem cărarea de promenadă până în Șaua Tâmpei, locul de întâlnire al multor iubitori de natură din Brașov și al doilea check-point. Se coboară apoi spre Răcădău și se ocolește tot masivul Tâmpa pe la poale. Reajunși în Schei, la Troiță, se coboară pe străduțele înguste până în Piața Unirii, la finiș.

Înscrierile
Înscrierile se pot face online până pe data de 4 aprilie pe www.semimaraton.ro sau prin plata numerar la magazinul Sportsworld din strada Carpaților nr. 4, Brașov. Ba chiar și în dimineața concursului, între orele 8 si 10:30.

Comments

comments

Previous

Presa pe fugă

Next

Apă Pi și pentru sportivi (P)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also