vineri, decembrie 1 2023

Credeați că numai organizatorii semi-maratonului Gerar sunt extrem de scrupuloși și iau în calcul toate amănuntele pentru a organiza cît mai bine un eveniment? Hmm, stați să îi vedeți pe cei de la Boston…

Anul acesta, cursa americană va fi organizată pe 9 octombrie, însă cu o zi înainte va fi Yom Kippur, importantă sărbătoare pentru evrei, care presupune o zi de post total.

În aceste condiții se ridică întrebarea: vor putea alergătorii evrei să termine cu bine cursa? Experții citați de Huffington Post au opinii diferite. Unii spun că ziua de dinaintea maratonului este importantă, pentru că e o zi în care organismul are nevoie de odihnă și tot acum primește ultimele rezerve de carbohidrați. Alții consideră însă că doar o zi de post nu va afecta prea mult performanțele, în condițiile în care perioada de antrenament a fost riguroasă.

Totuși, organizatorii de la Boston au anunțat deja primele măsuri: vor extinde programul tradiționalei pasta party de dinaintea cursei și vor aranja cu sinagogile pentru a rezolva problema înscrierii cu o zi înainte, astfel încît alergători-credincioși să poată urma programul religios.

Comments

comments

Previous

Stenogramele secrete ale lui Gerar

Next

Prea încrezător nu-i bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also