sâmbătă, aprilie 13 2024

A început sezonul de alergare în sală. Cu mai multe rezultate notabile

==> La sfîrșitul săptămînii trecute au avut loc, la Sala de atletism ”Ioan Soter” din București a 51-a ediție a Campionatelor naționale de atletism indoor pentru seniori, simultan cu a 38-a destinată tineretului U23. Cel mai competitiv rezultat, cam singurul, a fost obținut de Gabriel Bitan (CSM Onești) care a sărit 8,14m în lungime, rezultat ce îi permite să participe la Europenele de la Torun (5-7 martie). Altfel, toate celelalte rezultate sînt disponibile aici.

PROMO: A fost (re)lansată platforma SPORTIC (pe scheletul vechiului site 42km.ro) care oferă informații din lumea sportului de masă, dar și instrumente pentru organizatorii de competiții, care pot ajuta de la conceptul concursului, înscrieri, pînă la execuție și post-eveniment.

==> Pe 9 februarie, la Lievin (Franța) a avut loc o etapă din circuitul World Athletics Indoor, ocazie cu care s-au înregistrat cîteva rezultate notabile. Mai întîi, etiopianca Gudaf Tsegay (24 ani) a reușit un nou record mondial în proba de 1.500m, cu un timp de 3min:53sec.90/100.

Norvegianul Jakob Ingebrigtsen (20 ani) a stabilit un nou record european, tot în proba de 1.500m, cu un timp de 3min:31sec.80/100, mai bun cu aproape două secunde față de precedentul record care dura de 22 de ani.

În fine, să mai spunem că etiopianul Getnet Walde a trecut primul linia de sosire la 3.000m , în 7min:24sec.98/100, lipsindu-i doar opt sutimi de secundă pentru a bate recordul mondial al kenyanului Daniel Komen.

Comments

comments

Previous

Concursuri în februarie!

Next

100km bandă. Cea mai bună performanță

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also