duminică, mai 19 2024
Adesea, unele imagini vorbesc mai mult decît o mie de cuvinte.

Instantaneul de mai sus a fost surprins de Alexis Berg la Courmayeur, pe la jumătatea cursei Ultra Trail de Mont Blanc (UTMB)

Doamna care alăptează este Sophie Power, o englezoaică în vîrstă de 36 de ani. Fiul ei, Cormac, are trei luni. Sophie avea să termine cursa, lungă de 170 km, în 43h:33min.

De-a lungul traseului, la fiecare punct de alimentare, ea avea să se oprească pentru a folosi o pompă de sîn, iar laptele era apoi luat de soțul ei și dus băiețelului, care trebuia să fie hrănit la fiecare trei ore.

Mama și fiul ei s-au întîlnit abia după 16 ore de la startul cursei. ”Nu pot descrie bucuria pe care am simțit-o atunci”, a spus Sophie Power.

Ea a trebuit să alerge cursa cu multă precauție. Nu și-a ridicat prea mult pulsul, pentru a nu a ajunge la nivelul în care corpul consumă din propria grăsime pentru a genera energie*. A stat mult la punctele de alimentare, hrănindu-se și odihnindu-se. Nu a forțat deloc pe coborîri, pentru a nu induce șocuri inutile la nivelul pelvisului.

”Cred că e important să rămîn activă inclusiv pe perioada alăptării. Cred că e important ca o mamă să fie mereu în bună formă fizică, sănătoasă și puternică”, a mai spus Sophie Power.

* Deși se poate discuta despre nivelul pulsului la care se ard mai multe grăsimi, în acest caz – al unei mame care alăptează – lucrurile sînt puțin speciale. Mai exact, prolactina (hormonul alăptării) influențează modul în care organismul arde grăsimi prioritizînd, evident, alăptarea. Pentru doritoare, mai multe detalii aici: http://www.clujulmedical.umfcluj.ro/index.php/cjmed/article/download/207/174

Comments

comments

Previous

Sun Challenge Văcărești. Se prelungesc înscrierile

Next

Raiffeisen Runners. Un nou prag

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also