vineri, decembrie 1 2023

logoÎn caz că vă întrebați ce mai face Gazela de la pagina 5 aflați că este bine mersi, ceva mai puțin alergată ca anul trecut, dar încă mai mișcă. Cine nu crede poate să se convingă cu ochii lui pe 24 iunie, în parcul IOR, la crosul Orice pentru tata.

de Mădălina Amza

După atâtea crosuri, semimaratoane, maratoane și ultramaratoane, iată că mi-a venit și mie rândul să intru în papucii de organizator de evenimente de alergare. Probabil după cât am cârcotit pe la competiții, viața a decis să-mi dea o lecție și să-mi arate că organizarea asta nu-i așa simplă cum crede lumea.

Bine, ce-i drept niciodată nu mi-am imaginat că organizarea unui cros e treabă ușoară, dar nici nu m-am așteptat să fie mai grea decât alergarea unui ultramaraton, spre exemplu. Spun asta pentru că în timp ce un ultramaraton îți consumă câteva ore (10, 24, 48?), pregătirea unui eveniment de alergare presupune cel puțin o lună de muncă asiduă. Iar în timp ce pentru a termina un ultramaraton trebuie doar să alergi, pentru a organiza un cros trebuie să fii manager, planificator, copywriter, PR, fundraiser, IT-ist, contabil și încărcător-descărcător.

Pe lângă asta, în fiecare moment o voce mică îți șoptește în cap că nu vei reuși să fii gata cu toate pregătirile la timp sau te trezești din somn urlând după un coșmar în care se făcea că a venit ziua concursului și la start sunt doar 10 oameni.

Dar toate problemele astea devin insignifiante atunci când mă gândesc că efortul depus de mine și de ceilalți membri ai echipei (îi menționez aici doar pe iluștrii Sundance, Conu Mila și Melcul Vijelios, dar pe lângă ei mai sunt mulți alții) este pentru salvarea vieții cuiva.

Tatăl colegului nostru Andrei a fost diagnosticat cu leucemie, iar pregătirea pentru transplantul de măduvă care îi poate salva viața presupune efectuarea unui tratament cu un cost de aproximativ 5000 de euro pe lună. Pentru a-l ajuta să strângă măcar o parte din banii necesari, am decis să organizam crosul Orice pentru tata și să donăm banii strânși din taxele de participare pentru această cauză umanitară.

Fiecare dintre voi ne poate fi alături în acest demers participând la evenimentul nostru, care va avea loc pe 24 iunie (zi liberă de Rusalii) în parcul IOR din București. Fie că ești începător sau maniac al alergării, poți opta pentru proba scurtă (3,1 km) sau proba lungă (9,3 km).

Iar dacă nu ești în București, dar vrei să contribui la cauza noastră, poți alerga una dintre distanțele crosului în ziua respectivă. Este suficient să completezi formularul de înscriere cu mențiunea“Alergător la distanță” în câmpul “Club sportiv” și să achiți taxa de participare aferentă, iar în schimb noi îți vom trimite în format electronic un număr de concurs personalizat cu un text la alegerea ta (în limita a 30 de caractere) și diploma de participare.

Taxa pe care o vei plăti este echivalentul unei pizza și a unui suc, dar pentru tatăl lui Andrei înseamnă o oră de viață și un pas mai aproape de transplant. Pentru înscriere sau detalii suplimentare despre eveniment, accesează cu încredere site-ul http://oricepentrutata.wordpress.com

Pentru ca banii strânși din taxele de participare să poată ajunge la tatăl lui Andrei, a fost nevoie să reducem costurile de organizare la zero. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără sprijinul sponsorilor și partenerilor. Mulțumim așadar: Primăriei Sectorului 3 (pentru facilitarea obținerii autorizației), Fit Class, Isostar, Irina Păun Make-up și Key2Success (care vor asigura premiile pentru câștigători și alte câteva premii speciale) și BGS (care ne pune la dispoziție o ambulanță pentru a alerga în condiții de siguranță).

Mulțumim, de asemenea, partenerilor Ro Club Maraton, Superfit, Alerg.ro, TTR și ForestRun, pentru sprijinul oferit în promovarea evenimentului. Nu în ultimul rând, acest eveniment nu ar fi posibil fără sprijinul voluntarilor, pe care îi veți întâlni la înscriere, la ridicarea kiturilor sau pe traseu, ca arbitri și fotografi.

Comments

comments

Previous

Știri pe scurt

Next

Primul Maraton. Prima tură de lac

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also