miercuri, aprilie 17 2024

La Tokyo, Jocurile Olimpice vor sta și sub semnul celor 3R, nu doar al performanței

Vrem să scriem cît mai mult despre cei 3R și sport, inclusiv în alergare. Pentru cine nu știe, cei trei R înseamnă: Recuperare, Reciclare, Refolosire și deși provin dintr-un slogan al vremurilor comuniste sînt la mare modă – dar mai ales nevoie – și acum.

Așadar, știrea ar fi că paturile în care se vor odihni sportivii ce vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo din acest an vor fi confecționate din carton reciclabil, conform AP.

Paturile vor putea susține o greutate de circa 200 kg – ceea ce nu este cazul majorității atleților, dar organizatorii spun că au luat în calcul și momente de ”celebrare cu nebunii” de către sportivii care vor obține performanțe. Și lungimea patului e una extra-size, de circa 2,1 metri.

La JO 2020 și tehnologia va fi de vîrf

Totodată, și saltelele – care vor acoperi circa 18.000 paturi – vor fi realizate din materiale plastice și vor putea fi ulterior reutilizate.

Pentru a promova ecologizarea mediului, organizatorii Jocurilor Olimpice au decis ca torța olimpică să fie confecționată din resturi de aluminiu, iar podiumurile să fie realizate din plastic reciclat. Pentru evenimentul sportiv, energia electrică va fi generată, evident, tot din surse regenerabile.

Satul Olimpic, care va găzdui participanții la JO, va fi format din 21 de clădiri de apartamente, care vor fi vîndute sau închiriate după terminarea evenimentului sportiv.

Comments

comments

Previous

Maratonul face bine la artere

Next

Are cineva vreun obiectiv isteț pentru 2020?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also