duminică, iunie 26 2022

Triatlonistul Mihai Baractaru a avut o comportare mai mult decât onorabilă la Campionatul Mondial de IronMan.

m0
Mihai Baractaru (sau Miță, pentru prieteni) a fost primul sportiv român care a reușit să se califice la Ironman World Championship, desfășurat la acest sfârșit de săptămână la Kona, în Hawaii.

El a participat la categoria amatori, reușind să se claseze pe locul 48, din 112 concurenți la categoria de vârstă (25-29 de ani) și pe locul 390 la general masculin, din 1705 concurenți. În clasamentul general s-a clasat pe locul 416.

Timpul înregistrat a fost de 10h:09min:39sec.

La profesioniști, campion mondial a devenit germanul Jan Frodeno, care a terminat competiția în 8h:14min:40sec. La feminin prima a terminat elvețiana Daniela Ryf, în 8h:57min:57sec.

Rezultatele oficiale pot fi văzute aici.

Kona Ironman World Championship (unde probele sunt cele clasice: 3,8 km înot, 180 km ciclism și 42 km alergare) este una dintre cele mai dificile competiții de acest gen din cauza condițiilor meteo dificile. Și anul acesta valurile în ocean, la proba de înot, au fost foarte mari, iar în timpul probei de bicicletă vânturile au bătut cu putere.

Mai multe date despre Mihai Baractaru și Kona puteți afla de aici. Un portret al triatlonistului român este realizat în revista Alerg #25.

Rubrica Triatlon este susținută de către Sailfish România, magazin ce oferă echipament performant de triatlon și înot, atât pentru adulți cât și pentru copii.

Logo sailfish

Comments

comments

Previous

Primul Maraton – Raiffeisen Runners. Anul 5

Next

Știri pe scurt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also