miercuri, mai 29 2024

Cine spunea că alergătorii doar aleargă? Ei țin și prelegeri.

lector
Cu ocazia Semimaratonului București, mai mulți reputați alergători vor susține un ciclu de prezentări publice. Programul acestor evenimente și mai multe detalii despre prelegeri sunt prezentate în continuare. Menționăm că ele se vor desfășura sâmbătă 17 mai, în zona de start/finiș a semimaratonului.

–    ”Sindromul Gică Petrescu. Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte în alergare”. Prelegere susținută de eternul Victor Vlad, în față la City Grill. Ținută obligatorie.

–    ”Everything is my Mecca. Cum să te descoperi, deși nu te cunoști. Cum să te îmbunătățești, deși nu e chiar necesar”. Prezintă recordmanul Andrei Roșu, în fața standului Isostar. Prelegerea se încheie cu un curs practic de preparare a unei șaorme bio.

–    ”Cum să nu devii distant. Tehnici de scădere în greutate și de mărire simultană a agregării sociale la alergători”. Va vorbi președintele Șerban Damian, la standul Ro Club Maraton.

–    ”Pe urmele lui G. V. Voiculescu. Între metafizică și… beep”. Fostul ultramaratonist Paul Dicu va dezbate tema risipirii de sine, cum poți ajunge de pe nisipul Saharei la volanul unei mașini. Vor fi și glume în program. Loc de desfășurare: în fața unei motociclete.

–    ”Sergiu Nicolaescu? Un fleac”. Multi-maratonistul Ilie Roșu va devoala secretul descoperirii continue de teme istorice pentru maratoane, al organizării, prezentării și alergării lor simultane și, mai ales, câte steaguri trebuie să ai cu tine la o competiție. Prelegerea se desfășoară într-un cort militar.

–    ”Multitaskingul, noua dezordine”. Ubicuul Gabriel Solomon va prezenta un power-point cu un singur bullet-point: cum-să-organizezi-cronometrezi-arhivezi-un-concurs-când-faci-fundraising-și-un-podcast-simultan-plus-o-aplicație-despre-cum-să-te-antrenezi-dacă-ai-avea-timp. Dacă nu întârzie, Solomon va ține prelegerea în alergare, pe scări.

Pe lista inițială de lectori se afla și Daniel Lixandru care a refuzat însă să mai țină vreo prelegere, spunând că de fapt el a avut primul ideile celorlalți.

Altfel, multă baftă la Semimaratonul București.

•    Un pamflet.

Comments

comments

Previous

Cum să eviți problemele inutile

Next

Știri pe scurt. București și Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also