marți, iunie 18 2024

…în lumea bună a alergării, mai exact. Totul prin prisma rezultatelor unuia dintre cele mai importante ultramaratoane din lume – UTMB.

zsolt

Mai mulți alergători români au luat startul la ultima ediție a UltraTrail de Mont Blanc, desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute. Cursa, care a avut o lungime de 168 km, cu o diferență de nivel cumulată de 9600 metri, este considerată printre cele mai dificile din lume, fiind în același timp un loc unde se întâlnesc cei mai buni alergători montani.

Cel mai bine clasat alergător din România a fost Zsolt Kovacs (în foto), care în cele din urmă a reușit să termine al 70-lea, cu un timp de 28h:30min:35sec. ”Am făcut o cursă curajoasă, nu m-am menajat încă de la start chiar cu riscul să abandonez, dar cu așa sprijin ce am simțit nu m-am gândit niciun moment la această posibilitate. Din Courmayeur până la finiș au fost cei mai grei 100 de km din viața mea, dar am strâns din dinți, m-am alimentat bine, am lăsat timp stomacului să digere mâncarea și astfel am reușit să depășesc concurenți care îmi erau mult superiori. După cursă a trebuit să urc la etajul 1 cu bețele de schi și mi-au luat vreo 5 minute până să mă așez pe scaun”, scria Zsolt pe pagina personală de FaceBook.

Alte rezultate obținute: Gabriel Cojan – 33h:54min:45sec (locul 286), Andrei Țale – 35h:44min:27sec (locul 387) și Mihai Godeanu – 42h:14min:13sec (locul 1017). În clasamentul final nu l-am găsit pe Marius Vasilache, despre care știam că trebuie să participe.

În total, au fost 2200 de participanți.

Dincolo de aceste rezultate și cifre, merită aruncată o privire pe tabelul de mai jos. Plecând de la informațiile furnizate aici, se poate vedea cât de clar domină Franța și Spania alergarea montană europeană. Urmează apoi tot țări cu o tradiție în sport și alergare, precum Marea Britanie, Statele Unite și Japonia. Situația este identică și la feminin.

România face o figură onorabilă.

Foto: Gloria-Ioana Demidov

Comments

comments

Previous

Știri pe scurt

Next

Raiffeisen Runners- 28 km

3 comments

  1. Multumesc ca mi-ati preluat fotografia… V-as ruga sa precizati si sursa ei. Lumea este mica!

  2. Stimata doamna,
    imi cer scuze ca nu am precizat sursa imaginii. Am folosit imagina de pe pagina de facebook a lui Zsolt in virtutea relatiei de prietenie pe care o avem.
    Inca o data scuze, am reparat greseala.
    Si multumiri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also