vineri, mai 20 2022

Cros și semimaraton în Făgăraș. Pe 27 septembrie.

NLS

Semimaratonul Negoiu-Lespezi vă poartă prin locuri sălbatice și deosebit de frumoase.

Cursa cea mai lungă (21 km  lungime, 2100 m diferență de nivel cumulată) se califică drept “semimaraton” ca distanță în plan orizontal, însă traseul este sinuos, dificil, cu porțiuni tehnice. Se urcă până la 2535 m, pe vârful Negoiu, al doilea ca altitudine din România, cât și pe Lespezi, alt vârf dintre cele zece de peste 2500 m altitudine.

Traseul de semimaraton presupune și abilități tehnice, poteca fiind pe alocuri expusă. Traseul  nu este recomandat sportivilor fără experiență în abordarea traseelor montane.

Crosul, traseu cu o lungime de 16 km și 1500 metri diferență de nivel, este mult mai ușor din punct de vedere tehnic. Totusi, se urcă până pe vărful Lespezi, care are 2517 metri înălțime.

Participarea este individuală, așa că trebuie avut grijă la echipament, la dozarea efortului și mai ales la traversarea zonelor expuse.

Organizatorii arată că traseul poate fi parcurs în timpul limită și în ritm de mers rapid – un motiv în plus să nu vă grăbiți excesiv acolo unde poteca nu permite alergarea în siguranță.

Mai multe detalii despre traseu și fotografii găsiți pe website-ul evenimentului.

Comments

comments

Previous

Solo sau în grup? Aceasta e întrebarea...

Next

Campionat Balcanic Masters la București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also