joi, aprilie 18 2024

În cazul în care ți-ai propus să participi la un maraton în afara României anul următor, iată trei recomandări menite să te ajute. Poți combina pasiunea pentru maraton cu vizitarea unor orașe superbe, care au numeroase atracții turistice.

Maratonul din Roma

Chiar dacă în forma din prezent a luat naștere în 1995, maratonul din Roma are o vechime mult mai mare, de peste 100 de ani. Și el te poate duce în locuri idilice, în care te vei simți ca într-un muzeu în aer liber. Startul se dă în preajma Colosseumului din Roma, iar apoi vei trece pe lângă Fori Imperiali, Vatican, Piața Sfântului Petru și Piazza Venezia, pentru ca apoi finishul să fie tot în preajma Colosseumului.

Deși Roma este supranumit Orașul celor 7 coline, merită să știi că traseul este destul de plat. Taxa de participare la maraton este de 89 de euro, iar cei care mai vin cu încă trei prieteni achită un total de 160 de euro. Cei care doresc traseul scurt, de 5 kilometri, plătesc doar 13 euro. Data la care va avea loc maratonul este 19 martie 2023.

Atât startul cât și finishul sunt lângă Colosseumul din Roma, probabil cel mai cunoscut obiectiv turistic din capitala Italiei. Cu o vechime de aproape 2.000 de ani, Colosseumul reprezenta locul în care pe vremuri gladiatorii se întâlneau și se luptau, dar aici se organizau și spectacole culturale. În prezent, Colosseumul este cel mai vizitat obiectiv turistic din Roma, iar imagini cu el au putut fi văzute și în zeci de filme, cele mai cunoscute fiind Spectre și Jumper. În plus, Colosseumul este și un simbol în jocul Around the World, ce poate fi accesat la adresa casino.netbet.ro. Jocul, creat de compania Endorphina, își propune o incursiune în jurul lumii, astfel că printre simboluri mai întâlnim alte obiective importante ca Marele Zid Chinezesc, Taj Mahal și Rio de Janeiro.

Maratonul din Lisabona

Unul dintre cele mai spectaculoase maratoane din Europa se desfășoară pe 8 octombrie. Tariful pentru cursa maratonului întreg este de 80 de euro, cel pentru jumătate de traseu este de 60 de euro, iar traseul de 8.5 kilometri are un preț de 40 de euro. Startul se dă în superba localitate de coastă Cascais, iar traseul se întinde de-a lungul coastei Oceanului Atlantic, apoi în preajma fluviului Tagus, pentru ca finish-ul să fie în Praca do Comercio, în centrul orașului Lisabona. Este unul dintre cele mai interesante maratoane din Europa, ca peisaje ce pot fi observate pe traseu.

Iar Lisabona este un oraș cu o istorie bogată, ce are numeroase atracții turistice. Una dintre ele este chiar Praca do Comercio, unde va fi chiar finish-ul maratonului. Aici poate fi observat și un superb Arc de Triumf. Ajuns în Lisabona, te poți bucura și de celelalte obiective turistice pe care orașul le are. Poți merge în vizită la castel, la Turnul Belem ori dacă îți plac atracțiile mai hipiote poți vizita LX Factory. De asemenea, sunt recomandate plimbări pe străduțele din cartierele Alfama și Barrio Alto, unde vei găsi baruri la fiecare pas. Așadar, ai toate motivele să încerci maratonul din Lisabona în 2023.

Maratonul din Paris

Programat pe 2 aprilie 2023, Maratonul din Paris este unul dintre cele mai cunoscute din Europa și îi duce pe participanți pe Champs Elysees, pe Bois de Vincennes și Boulogne, oferind numeroase priveliști spectaculoase pe traseu, precum Arcul de Triumf, Place de la Concordoe, Opera Garnier, Place de la Bastille, Notre Dame și Turneul Eiffel.

Taxa de participare pentru maraton este de 120 de euro. Cei care doresc medalie personalizată mai plătesc 10 euro, cei care vor fi fotografii încă 34.90 euro, iar pentru un clip video se mai achită încă 4.99 euro.

Comments

comments

Previous

Gerar 2023. Reîncepe

Next

Maratonul de la Valencia. Extrem de repede

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also