duminică, mai 29 2022

Pe 21 iunie, în zona stațiunii Voineasa (Vâlcea) va avea loc primul maraton de alergare organizat în munții Lătoriței

Latorita1

La Voineasa Mountain Run sunt așteptați un număr de maximum 300 de participanți. Competiția cuprinde două probe: una de maraton, pe distanța de 42 km (traseu Poarta Soarelui, 2050 m diferență de nivel, altitudine maximă 1997 m, timp limită 10 ore) și una de semimaraton de 22 km (traseu Chica Lupului, 1134 m diferență de nivel, altitudine maximă 1186 m, timp limită 6 ore).

Startul competiției Voineasa Mountain Run se va da sâmbătă, 21 iunie 2014, ora 9:00, în incinta complexului turistic 2 Brazi din stațiunea Voineasa, județul Vâlcea.

Vor exista puncte de alimentare pe ambele trasee, incluzând apă, fructe și energizante.

Competiția este organizată de către Asociația “Clubul Sportiv Montan Buridava” din Râmnicu Vâlcea.

“Suntem mândri că reușim să organizăm primul eveniment de acest gen în zona noastră. Sperăm să promovăm nordul județului Valcea, în speță Munții Lătoriței, care dispun de un peisaj sălbatic de care ar trebui să se bucure cât mai multă lume. Suntem încrezători că evenimentul se va bucura de succes în rândul iubitorilor de alergare montană”, a declarat Gheorghe Mănăilă, președintele Asociației “Clubul Sportiv Montan Buridava”.

În plus, Asociația va organiza pe 2 august și Voineasa Mountain Bike, primul concurs de ciclism montan din zonă, unde se așteaptă în jur de 400 de participanți. Competiția va cuprinde două probe: una lungă de 62 km, cu o diferență de nivel de 1900 m și proba scurtă, de 32 km cu o diferență de nivel de 1000 m.

Pentru mai multe detalii privind cele două evenimente puteți accesa:

–         Pagina de Facebook a Voineasa Mountain Run

–         www.voineasamountainbike.com sau pagina de Facebook a concursului de ciclism.

Comments

comments

Previous

Transylvania 100k. O poveste

Next

Kilian, distrugătorul de recorduri

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also