marți, august 9 2022
O scurtă listă cu cele mai importante concursuri internaționale la care pot participa alergători masters (cu vîrsta de peste 35 de ani).

  • Pe 6 august se va desfăşura, la Aarhus în Danemarca, proba de semimaraton din cadrul Campionatului European în aer liber pentru atleţii veterani/masters. Condiţiile de participare sunt specifice cadrului cunoscut al acestor competiţii. Informaţiile privind participarea se pot găsi pe www.emacs2017.com

 

  • Pe 2 septembrie se va desfăşura la Vršatec în Slovacia, Campionatul Mondial de Alergare Montană pentru masters/veterani (grupe de vârstă din 5 in 5 ani începând cu 35). Traseul de 9.5km este predominant de urcare, cu o diferenţă de nivel de circa 600m. Se vor premia şi echipele (3 sau 2 concurenţi/concurente pe categorii de vârstă). Organizatorii oferă condiţii avantajoase de transport cu autocarul de la aeroporturile din Bratislava şi Viena. Toate detaliile, inclusiv modalitatea de înscriere, se găsesc pe http://www.vrsatec2017.eu/

 

  • În cadrul maratonului de la Wroclaw (Polonia), pe 9 septembrie, se va desfăşura şi Campionatul European de Maraton pentru atleţii din categoria masters (peste 35 de ani). Pentru a spori atracţia acestui concurs, organizatorii permit înscrierea la Campionatul European şi pentru cei nelegitimaţi la cluburi afiliate federaţiilor naţionale de atletism, cu condiţia ca apartenenţa naţională să fie confirmată de acestea. Toate detaliile legate de acest campionat se pot găsi pe www.wroclawmaraton.pl/pl/strona/178. Conform regulamentelor de atletism, pentru probele de şosea, se întocmesc şi clasamente pe echipe de minim trei alergători. Pot alcătui echipe şi alergători din grupe de vârstă diferite, echipa punctând în grupa de vârstă a alergătorului/alergătoarei mai tînăr/ă.

La cele trei competiţii prezentate se organizează şi proba open – deschisă tuturor categoriilor de vârstă.

O menţiune finală: din motive organizatorice, programul Balcaniadei atleţilor masters din 22-24 septembrie de la Stara Zagora, Bulgaria, nu include şi proba de semimaraton.

Informații oferite de Valeriu Rosetnic, responsabilul cu relațiile internaționale al Comisiei Atleţilor Masters (Veterani), din cadrul Federaţiei Române de Atletism.

Comments

comments

Previous

Interviu. Maria Magdalena Velișcu (II)

Next

Fetele au CIP. Dar noi, băieții, ce ne facem?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also