sâmbătă, aprilie 13 2024
De la București la Carei. Acesta este traseul Ștafetei Veteranilor, organizată în contextul sărbătoririi, la 25 octombrie, a Zilei Armatei României

Proiectul se desfășoară în perioada 17-25 octombrie 2019 și presupune purtarea unei ștafete, reprezentată de către drapelul tricolor, pe itinerariul București-Carei, de-a lungul a peste 650km. Participanții sunt civili și militari deopotrivă, sportivi de performanță sau amatori și chiar militari răniți participanți la Jocurile Invictus.

Alergătorii însoțiți de bicicliști au plecat din București pe 17 octombrie și vor ajunge pe 25 octombrie la Carei, ultimul teritoriu eliberat de armata română în Al Doilea Război Mondial.

Participanții la acest eveniment se vor opri pe traseu, la monumente închinate Eroilor Neamului, pentru a-și arăta respectul față de eroismul și jertfa acestora.

În 2014, la debutul său, evenimentul a fost creat cu scopul de a atrage atenția societății civile asupra respectului care li se cuvine veteranilor Armatei României și, totodată, pentru a strânge fonduri pentru a-i trimite pe militarii români răniți în teatrele de operații la Jocurile Invictus.

În prezent, Ștafeta Veteranilor, aflată la a VI-a ediție,  a devenit o tradiție și reamintește, în fiecare an în preajma Zilei Armatei României, despre spiritul Invictus, acela care ar trebui să ne reunească pe toți în jurul veteranilor, acela care ne învață că oricât ar fi de greu trebuie să te ridici și să lupți în continuare pentru țara ta.

Momentul de maximă intensitate emoțională va avea loc vineri, 25 octombrie, la Monumentul ostașului român din Carei, când ștafeta își va îndeplini misiunea și va prezenta onorul, într-un mod simbolic, tuturor celor care s-au jertfit pentru România.

Comments

comments

Previous

Cel mai rapid traseu de maraton din lume

Next

Pe scurt. Denisa ”bate” tot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also