luni, mai 20 2024

Informații diverse, dar care au totuși un subiect comun: alergarea.

170 mii lei

Aceasta ar fi suma strînsă de către organizatorii evenimentului de alergare Timotion, care s-a desfășurat sîmbătă la Timișoara. Cei 170 de mii de lei – obținuți din taxa de participare și donații – vor fi oferiți unor organizații non-guvernamentale locale.  Ediția din acest an a Timotion a însemnat circa 2500 de persoane care au participat la un semimaraton de circa 22 km și la un cros de 6 km.

27 ani

Aceasta este vîrsta lui Mihai Baractaru, primul român din istoria triatlonului românesc care a participat anul trecut în finala Campionatului Mondial de Triatlon Ironman. Baractaru s-a alăturat recent Clubului Sportul Pentru Tine, sub culorile căruia va concura în sezonul competițional 2016.

Clubul, care a fost înființat în februarie 2014, are pe lângă secția de triatlon și secții de ciclism, atletism, natație, tenis de câmp și tenis de masă.

Baractaru va reprezenta clubul, în primul rând, în cadrul campionatelor naționale de triatlon șosea și triatlon offroad.  Altfel, pentru el principalul obiectiv anul acesta este participarea din nou la Ironman Austria, unde speră să câștige locul 1 în cadrul categoriei de vârstă și totodată să termine concursul sub nouă ore. Acest rezultat i-ar permite încă o dată calificarea în cadrul finalei Campionatului Mondial de Triatlon de la Kona.

piece

70 milioane

Acesta este numărul de pungi de plastic pe care compania Adidas îl folosea anual în cele circa 14 mii de magazine din întreaga lume. Din această săptămînă, compania de echipament sportiv a decis să înlocuiască plasticul cu hîrtia. Așa că pînă la sfîrșitul lunii iulie, toate magazinele Adidas vor folosi doar pungi de hîrtie, iar în plus angajații au fost instruiți să întrebe cumpărătorii dacă într-adevăr au nevoie de ambalaj.

Decizia este parte a strategiei de sustenabilitate ”Sports needs a space”, care a  început anul acesta și se extinde până în 2020.

adidas Group, care reunește peste 53.000 de angajați, a generat vânzări de 14.5 miliarde de euro în 2014.

Comments

comments

Previous

La atletu’ bine informat

Next

Maratoane. Dusseldorf și Londra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also