sâmbătă, februarie 4 2023

Cel mai bun sprinter din lume se va întrece cu un dublu campion olimpic în probele de fond. Cine va câștiga cursa?

titani
Desigur, competiția este doar una cu caracter umanitar dar mai ales, prin vâlva stârnită deja, un factor de promovare a atletismului.

Altfel, Usain Bolt (cel mai bun sprinter din lume la acest moment) se va întrece pe distanța de 600 de metri cu dublul medaliat olimpic cu aur în probele de 5.000 și 10.000 metri, britanicul Mo Farah. Fondurile strânse cu ocazie acestei curse neobișnuite, despre care nu s-a anunțat încă unde și când se va desfășura, vor fi donate unei organizații non-guvernamentale.

Specialiștii au început deja să analizeze șansele celor doi campioni. Nu contează cine va câștiga, însă important este de văzut dacă va fi mai rapid un sprinter pus în situația de a alerga în regim de maxim efort o distanță atipică sau un alergător de fond, mult mai obișnuit cu efortul de viteză în regim de rezistență.

Conform aici și aici, Mo Farah pare să fie mult mai pregătit pentru acest gen de efort.

Și pentru că tot am pomenit de această întrecere, să spunem că și în România va avea loc în scurt timp „Duelul Titanilor”. Pe 31 august, la podgoria Corcova din Mehedinți, cel mai bun maratonist român, Marius Ionescu, se va întrece într-o cursă de trail running de 14 km cu cel mai bun alergător montan, Ionuț Zincă. Va fi și aici o cursă interesantă, competitivă, dar și distractivă (va fi prima competiție din România cu vin la punctele de alimentare!).

Pînă atunci, Marius Ionescu se pregătește intens pentru Campionatul Mondial de Atletism care se va desfășura luna aceasta la Moscova. Acolo va fi prezent și Usain Bolt care a a început deja să ia lecții de limba rusă (vezi videoclip).

Foto: Outsideonline.com

Comments

comments

Previous

Știri pe scurt. Bronz la mondiale, un ultramaraton…

Next

Crosul Societății Civile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also