sâmbătă, mai 15 2021
Favoriții confirmă: Denisa Dragomir și Gyorgy Szabolcs-Istvan au devenit campioni naționali

Cam tot ce e mai bun în alergarea montană de la noi a fost la startul Campionatului Național, desfășurat pe 19 august, în premieră, pe dealurile molcolme de la poalele muntelui Rarău, la Cîmpulung Moldovenesc. Optzecișiunu de alergători montani – seniori, juniori – au terminat terminat cursele lor, înregistrîndu-se doar un abandon. Startul și finișul au fost în centrul orașului, apoi traseul – lung de 4 km și cu o diferență de nivel de 800 m – urcînd pe înălțimile din jur.

La senioare (unde au fost 18 concurente, ce au alergat 8 km), campioană națională a devenit, pentru a cincea oară, Denisa Dragomir (ce a concurat pentru SCM Pitești), cu un timp de 50min:15sec. Reamintim că Dragomir a cîștigat recent medalia de bronz la Mondialele de alergare montană. Ea a fost urmată de Ingrid Mutter (CSM Cluj) – 52min:08sec și de Adelina Bălțoi (Pandurii Tg. Jiu) – 54min:10sec.

Foto: FB Gyorgy Szabolcs- Istvan

La băieți s-a alergat distanța de 12 km, pe podium clasîndu-se, în ordine, Gyorgy Szabolcs-Istvan (CSM Cluj) – 1h:08min:01sec, Cătălin Atănăsoaie (CSU Reșița) – 1h:11min:03sec și Marcel Bălan (CSM Cluj) -1h:14min:21sec . Pentru Gyorgy este al treilea an consecutiv în care cîștigă titlul național.

Și la juniori, unde fetele au avut de alergat un traseu de 4 km, iar băieții de 8 km, s-au impus favoriții. Andreea Doroftei (CSM Suceava, recent medaliată cu aur, cu echipa, la Mondialele de juniori) a terminat într-un timp de 24min:36sec, iar Gabriel Bularda (CSM Dorna, campion european și medaliat cu bronz, cu echipa, la Mondialele de juniori) a cîștigat clar, cu un timp de 43min:05sec.

Toate rezultatele sunt disponibile aici.

 

 

Comments

comments

Previous

Români, treceți granița. În alergare

Next

Pe scurt. Ultimele rezultate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also