marți, iunie 18 2024

Avem mai multe noutăți pentru azi: întîi de toate, un nou produs marca Alerg.ro. Și, apoi, despre unele noutăți legate de competițiile din perioada următoare.

Am mai vorbit despre importanța consemnării cu atenție a modului în care simți că organismul tău a reacționat în timpul unui antrenament sau al unui concurs. Nu e suficient să îți monitorizezi doar performanțele (timpi, distanțe) sau parametrii fiziologici (pulsul, spre exemplu) ci să acorzi atenție și stării generale, dispoziției fizice și psihice de moment.

Pentru aceasta e de dorit să ții un așa numit jurnal de antrenament în care să consemnezi de fiecare dată cum te-ai simțit după o alergare. Jurnalul poate fi, desigur, online (un document în orice format convenabil) însă noi vă propunem un carnet clasic, pe hârtie (rămânem admiratori ai lucrurilor clasice, tradiționale)

Acest jurnal de antrenament va fi primit de către (o parte din) abonații la revista Alerg (care, apropo, va apărea pentru a 28-a oară sâmbătă și va fi de găsit la Gerar), dar poate fi și achiziționat la cerere.

SONY DSC

Am mai scris-o, dar reamintim că în jurnalul de antrenament puteți să vă notați starea general și într-un mod mai haios. Să zicem că, pe o scară de la 1 la 5, poți să ai mai multe stări, începînd cu ”Deplorabil” (nivelul 1), continuînd cu ”Nașpa” (nivelul 2), trecînd apoi prin ”Nu chiar așa de rău” (nivelul 3) sau ”A fost bine” (nivelul 4) și încheind cu ”Nirvana, frate” (nivelul 5).

Ce e important de reținut e faptul că dacă ai patru antrenamente consecutive în care starea ta se încadrează la nivelurile 1-2, atunci clar e vorba de o problemă. Care trebuie abordată, rezolvată la medic, dacă e cazul.

Și acum celelalte informații.

Printre altele, se anunță mai multe competiții noi anul acesta.
–    Băneasa crește. Mai exact, Băneasa Trail Run va avea acum trei ediții distincte în acest an: 24 aprilie (Spring), 4 septembrie (Autumn) și 11 decembrie (Winter). Distanțele de alergare rămân aceleași: 10,5 km și 21 km.
–    Vine B2Run. Vor fi două noi competiții de alergare corporate B2Run anul acesta, la Cluj (mai) și București (iunie), conform Runningmag. Se aleargă pe distanța de 6km.
–    Și în Rarău. Edelweiss Night Run este un concurs nou de alergare montană pe timp de noapte, ce va avea loc pe 14 mai, în zona munților Rarău. Distanțe: 10 și 18 km.

Și noutăți despre curse de la noi
–    S-au deschis înscrierile la ediția 2016 a Transylvania 100k. Competiția are o probă nouă, 30 km, pe lîngă cele ”clasice”, de 100 km și 50 km.
–    Anul acesta, la OMV Petrom Bucharest Half Marathon, proba de ștafetă se va alerga în trei persoane (nu patru, ca pînă acum). Semimaratonul are loc pe 15 mai, înscrieri reduse sunt pînă pe 14 februarie.

Comments

comments

Previous

Știri pe scurt. Primele

Next

Responsabilitate. Despre valorile Gerar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also