duminică, februarie 25 2024
Faptul că alergarea din România devine un fenomen tot mai popular e întărit și de recenta asociere a Maratonului Internațional Cluj cu o companie aeriană bine cunoscută la nivel regional.

Sunt mai bine de zece ani de cînd compania aeriană low cost Wizz Air operează în România și vreo doi de cînd încearcă să se asocieze cu un eveniment de alergare. A încercat să facă acest lucru la București, nu a reușit, așa că în cele din urmă s-a oprit la Cluj.

Așadar, cel mai important eveniment internaţional de alergare din Transilvania, ce va avea loc pe 9 aprilie 2017, se numește de acum Maratonul Wizz Air Cluj-Napoca.

wizz

Parteneriatul este pe moment pentru trei ani, perioadă în care organizatorii maratonului speră să crească acest eveniment. ”Ne propunem să atragem un număr cât mai mare de alergători din străinătate, să creștem renumele concursului la nivel internațional, să promovăm totodată Cluj-Napoca în comunitățile practicante de turism sportiv, să completăm palmaresul evenimentelor din oraș cu un eveniment sportiv de talie internațională,” spune Horațiu Morar, președintele Runners Club.

Participanții la una din cursele competitive ale Maratonului Wizz Air Cluj-Napoca – maraton, semimaraton, cros 10 km sau ștafetă – pot beneficia de  un voucher în valoare de 20 de euro pe care îl pot folosi pentru a achiziționa un bilet de avion pe oricare din cele 420 de destinații și 38 de țări pe care le deservește compania.

Detalii pe pagina de Facebook a evenimentului.

De reținut că peste o mie din cele 2700 de locuri disponibile la probele competitive sunt deja rezervate.

Interesul Wizz Air pentru alergare se leagă de prezența tot mai mare a companiei în zona Clujului, unde din martie anul viitor va opera cu șase aeronave și unde va deschide noi rute către alte cinci țări. Wizz Air este sponsor principal și al maratoanelor de la Kiev și Skopje și a unei curse de semimaraton la Budapesta.

Comments

comments

Previous

Cel mai rapid parlamentar

Next

MIB și nu numai. Calendarul curselor BRC 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also