marți, iunie 18 2024

A durat destul de mult, dar în sfârșit s-au obținut toate aprobările necesare. Noul traseu al Maratonului Internațional București va fi tot în zonă centrală, tot cu patru tururi (vezi harta atașată), tot o distanță măsurată la standarde internaționale. Și nici nu are zone cu urcări semnificative.
 
Plecarea se va face din zona Piața Alba Iulia, apoi se merge pe bulevardul Unirii pînă la Piața Unirii, scurt stînga și apoi pe cheiul Dîmboviței pînă la Calea Văcărești, unde se efectuează o întoarcere de 90 grade pe celălalt mal al Dîmboviței. Se ajunge din nou aproape de Piața Unirii, pînă la intersecția cu bulevardul Mărășești, se reintră pe bulevardul Unirii, reîntoarcere la Piața Alba Iulia și apoi o scurtă buclă, urcîndu-se pe bulevardul Decebal pînă la Piața Muncii. Aici traseul se întoarce din nou la 90 de grade, iar ajungerea în Piața Alba Iulia marchează terminarea primei bucle.

Se vor alerga așadar două bucle la proba de semi-maraton și patru tururi la proba de maraton.

Harta prezentată este una încă nu definitivată pe deplin, deoarece încă nu au fost stabilite locul de amplasare a încă unui punct de hidratare și a unui alt sponge point.

Mai jos este și traseul de la Cursa populară.

Comments

comments

Previous

MPC - se apropie startul

Next

Reclamă nefondată. Reebok plătește

11 comments

  1. Salut Madalin
    distanta totala a maratonului ramine mereu aceeasi: 42km si 195m. S-a micsorat doar numarul de ture, respectiv vor fi doua, de circa 21 km fiecare.

  2. ma bucur pt ca am aflat din nou de cursa copiilor si mai ales pt faptul ca am aflat din timp. anul trecut in octombrie am aflat de cursa cu o ora ininte de start. Era sambata si m-au trezit sefii mei (adica copiii) si am deschis televizorul. Aveam chef sa fac ceva sambata aceea si chiar la fix era la tv in direct de la locul unde se desfasura cursa. I-AM INTREBAT PE CEI MICI DACA VOR SA MERGEM si ne-am imbracat in mare viteza am luat un taxi si am ajuns la limita… nmai erau tricouri doar f.f. mari. Le-am luat si imaginati-va cum arata baiatul meu intr-un tricou de adulti la doar 4 ani. erau o multime de copii si parinti si ca sa nu-l dezamagesc i-am spus ca nu trebuie sa castigam ci doar spiritul de competitie conteaza dar el e f. ambitios si in momentul cand s-a dat startul a fugit din mana mea. Si-a dorit atat de mult sa fie printre primii 6 copii care au primit premiu incat a castigat locul 5. dar asta nu e tot. Mai am o fetita de 8 ani care a luat si ea tot atunci locul 3. Sunt f. mandra de ei si cu siguranta vom participa si anul acesta.SUCCES TUTUROR COPILASILOR !!!!!!!!!!

  3. Lacramioara,
    Pentru asa juniori nerabdatori iti semnalez sectiunea ecokids de la Moeciu pe 11.05. Mi se pare prea multa asteptare pana la MIB-ul din octombrie. Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also