miercuri, aprilie 17 2024

A treia ediție a Predeal Forest Run. Pe 9 iulie. Și mai multe noutăți importante

Înscrierile pentru cea de-a treia ediție a Predeal Forest Run, eveniment de alergare montană care ia startul în orasul aflat la cea mai mare altitudine din Româniase pot face la https://predealforestrun.ro/inscrie-te/.

Anul acesta au fost pregătite mai multe noutăți:

=== Traseul K42 devine K38, dar păstrează cele 2 puncte iTRA și 50k UTMB Index. Pentru a putea avea un traseu mai dinamic, a fost scurtată la 38 km proba de maraton, diminuînd diferența de nivel cu 300m, la +/-2.350m. K38 devine mai accesibil, însă acest lucru nu înseamnă ca lipsesc provocările, priveliștile spectaculoase, urcările în forță și coborîrile provocatoare. Traseul pornește de la Telescaun Predeal, trece prin poteci umbrite în prima parte, ca apoi să iasă în golul alpin pentru a atinge Vîrful Piatra Mare (1.844 m) și se întinde de la ieșirea din Canionul 7 Scări pînă la Cabana Gîrbova. Modificarea traseului față de edițiile precedente începe de la Cabana Susai, unde se continuă pe traseul comun cu cel al probei K24 – semimaraton și K 13 – cros.

=== Cea de-a doua noutate a acestei ediții este introducerea probei Family Run, o probă dedicată familiei și celor care nu aleargă în mod obișnuit. Family Run este o probă necompetitivă pentru cei care vor să se bucure de un traseu prin pădure în alergare sau în plimbare, fie ei părinți, copii sau bunici. Distanța traseului este de 2,8 km, cu o diferență de nivel de +/-70 m și începe de pe strada Teleferic, continuă către Poliștoaca de unde se intră în pădure. Poteca din pădure conduce către pîrtia Cocoșul pe unde se face coborîrea și întoarcerea către finiș.

Celelalte două probe ale competiției rămîn la fel ca în anii trecuți: K13  (cros) are 13 km, o diferență de nivel de +/-650 m. Traseul K13 ajunge aproape de Susai și apoi urcă spre Clăbucet și Cabana Gîrbova.

Pentru cei ceva mai obișnuiți cu alergarea montană există traseul K24 (semimaraton), cu o distanță de 24 km și 1.290 metri diferență de nivel. Obiectivele traseului de semimaraton sunt Poiana și Șaua Stînei Pietricica, Susai, Clăbucet și Cabana Gîrbova.

O altă noutate este prezența băieților de la trupa CALEnDAR (https://www.trupacalendar.ro/) care vin la Predeal pentru a completa atmosfera cu un concert cu cîntece de munte chiar înainte de festivitatea de premiere.

Predeal Forest Run este o competiție care se adresează tuturor alergătorilor montani. Pentru o mai bună organizare și pentru a avea mai multe opțiuni de cazare, se poate accesa linkul TRANSPORT SI CAZARE – Predeal Forest Run.

Comments

comments

Previous

DHL Carpathian Marathon susține sportivii paralimpici

Next

Despre secretele hidratării în efort

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also