miercuri, mai 29 2024

A devenit deja o rutină. Locul de întâlnire e bine știut: hotelul Hilton din București. Sala de la etaj. Atmosfera calmă, prietenoasă. Sponsori, oameni din publicitate, oficiali, jurnalişti. Numărul acestora din urmă și al partenerilor pare să crească în mod vădit. În rest, o rutină calmă.

Astăzi a avut loc conferința de prezentare a primei ediții a semimaratonului București. Prima ediție. 3 iunie 2012. Noutățile (și reconfirmările) ar fi:

 Sponsorul principal al competiției va fi Petrom.

 Traseul este unul rapid și include o buclă de cca 10 km lungime. Astfel, la semi-maraton se vor parcurge două bucle. Traseul este identic cu cel din toamnă, de la maratonul București (vezi hartă).

– Cursele competiției: semi-maraton (21, 05 km), Ştafetă (2×10 km), Individual (10 km), Cursa Populară (3, 5 km – copiii peste 13 ani şi adulţi), Cursa Copiilor (4-6 ani; 0,5 km), Cursa Copiilor (7-9 ani; 1 km), Cursa Copiilor (10-12 ani; 1 km). Competiţiile pentru copii au loc tot duminică, 3 iunie.

– Anul acesta, Asociaţia Bucharest Running Club – organizatoarea competiției – va continua colaborarea cu Viitor Plus – Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă şi cu Hospice Casa Speranţei, pentru a susţine programele ecologice şi umanitare derulate de acestea. Sumele de bani provenite de la cursa populară şi de la Pasta Party vor fi donate celor doua organizaţii. Noutate: ABRC va colabora şi cu alte ONG-uri care pot beneficia de parte din taxele de la cursele competitive. Pentru început, acestea sunt organizațiile United Way şi Little People.

– Medaliile de finisher vor fi comandate în Statele Unite și vor fi “cel puțin tot atât de frumoase precum cele de la maratonul de anul trecut“ (conform Valeriei Răcilă, președinta ABRC). Tricourile tehnice vin de la Adidas.

– Ca de obicei, va fi un SportExpo, în zona Piața Alba Iulia. Iar pasta-party este limitată la 400 de persoane

– A fost totodată lansat noul site www.voluntarinsport.ro care este dedicat alergătorilor, companiilor, studenţilor şi populaţiei ȋn general, persoanelor care doresc să participe la activităţi de voluntariat de tipul: promovare, traducere, informare, ȋnscriere, puncte de alimentare, animatori, colectare deşeuri, organizare generală, aranjare kit-uri participare, ȋnscriere, etc. Studenţilor li se pot oferi certificate de practică pentru a fi prezentate facultăţilor pe care le urmează.

Alte informații despre semi-maratonul București: www.bucuresti21km.ro sau www.bucharest21km.com

Comments

comments

Previous

Scrisoare de dragoste. Și un cros

Next

În pas cu Paul

2 comments

 1. Traseul este diferit de cel afisat pe site-ul oficial.
  Este o greseala sau o gluma?

 2. Salut Mario
  Nu este nici greseala, nici gluma. Acestea sunt informatii de la momentul lunii aprilie, implicit prima varianta a traseului.
  Intre timp, traseul s-a schimbat.
  Informatia corecta este pe site-ul oficial.
  Asta ma determina sa reamintesc public acest lucru
  Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also