miercuri, octombrie 9 2024
Pentru cine nu a apucat să vadă ediția tipărită, revista Alerg #35 este disponibilă de acum și în format electronic și costă 5 lei.

Poate fi cumpărată accesînd linkul de mai jos.

 Cumpără Acum

Iată doar cîteva subiecte ce se regăsesc în revistă, care sperăm să vă stîrnească interesul.

Interviu. Modestia și hărnicia nu sunt chiar principalele atribute ale românilor. Cel puțin așa se zice. În schimb, pentru alergători acestea ar fi două calități de bază, obligatorii pentru a fi competitiv, pentru a avea rezultate cît mai bune. Un interviu cu Maria Magdalena Velișcu, o alergătoare care cu siguranță este și harnică (cînd vine vorba de strîns kilometri la alergare) dar și modestă (una dintre cele mai discrete prezențe în lumea mică a alergătorilor români). În schimb, pentru ea vorbesc rezultatele.

Știință. Sportivii suferă anumite modificări la nivelul organismului ce le permit adaptarea la efortul depus. Dintre toate organele afectate, inima pare să fie cel mai important și, totodată, cel mai afectat organ. Despre inima alergătorului și lucrurile la care trebuie să fim atenți, fie că e vorba de frecvența cardiacă, volumul inimii, tulburările de ritm ori rarele cazuri de moarte subită, vorbește medicul Sergiu Vîjială.

Nutriție. Este un fapt cunoscut că depleţia de carbohidraţi constituie una dintre cauzele importante de instalare a oboselii pe durata efortului. Care este însă legătura dintre regimurile low-carb şi performanţele sportive? La această întrebare oferă un răspuns pertinent medicul nutriționist sportiv Șerban Damian.

Inedit. Pare o scenă dintr-un film polițist. Ești legat la ochi. Strîns bine de tot, astfel încît să nu poți vedea nimic în jur. Apoi, urcat într-un autobuz și dus undeva, în ”mijlocul lui nicăieri”.  Ești lăsat singur. Apoi, trebuie să te descurci cumva. Și totuși, imaginile de mai sus sunt de fapt doar preambulul unui concurs de alergare, mai puțin obișnuit, e drept.

În rest, revista are rubrici deja consacrate, plus informație de actualitate.
 Cumpără Acum

Comments

comments

Previous

Recomandare. Alergări la Arad

Next

Pentru ce milităm, pentru ce rezistăm?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also