sâmbătă, iunie 15 2024

Un sportiv sud-african, ce alearga cu ajutorul unor proteze speciale, avind amindoua picioarele amputate, spera sa participe la Jocurile Olimpice de la Beijing. Miercuri, Oscar Pistorius va concura la Lucerna (Elvetia) si va trebui sa isi depaseasca cu mai bine de o secunda cel mai bun timp personal pentru a indeplini baremul olimpic.
Vinerea trecuta, la un concurs desfasurat la Roma, Oscar a scos 46s:62 pe 400m, cu peste o secunda sub baremul de 45s:55. Daca nu va reusi sa se autodepaseasca la Lucerna, el spera sa fie cooptat in stafeta de 4X400m a Africii de Sud. „Inca mai sper sa pot merge la Jocurile Olimpice de la Beijing. Timpul realizat de mine la Roma se aproprie de cel al ultimului membru al stafetei de 4×400 m a Africii de Sud si sper sa fiu selectionat”, a spus atletul.

Numai ca Oscar nu trebuie sa se lupte doar cu timpul ci si cu rigiditatea oficialilor Federatiei Internationale de Atletism (IAAF) care s-au opus si continua sa se opuna participarii lui in competitii alaturi de sportivi fara handicap. Motivul invocat de IAAF: exista riscul ca Pistorius sau un alt atlet sa cada in timpul cursei si astfel sa se raneasca.

In noiembrie 1986 Oscar se nastea fara ambele peronee, iar in copilarie medicii i-au amputat picioarele de la genunchi. El poarta acum niste proteze speciale, din carbon. In mai anul acesta si-a cistigat in instanta dreptul de a concura in competitiile oficiale deoarece „nu au existat dovezi suficiente ca protezele l-ar avantaja in timpul alergarii”.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=1so1ZMgpg2w]

Comments

comments

Previous

Invitatie la alergare

Next

Miscarea protejeaza creierul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also