marți, octombrie 15 2024
Tendoanele şi ligamentele, şoldurile, picioarele, oasele sau inima alergătorilor sunt supuse unui stres considerabil în timpul alergării. De aceea e nevoie de antrenamente, pentru ca organismul să fie bine pregătit pentru un efort îndelungat şi de intensitate mare. Dar antrenamentele trebuiesc însoţite şi de un proces optim de refacere ca şi de o alimentaţie potrivită.

În ce priveşte alimentaţia, un rol important îl joacă mineralele și vitaminele.

Magneziul este un mineral necesar multor procese funcționale și pentru menținerea stării de sănătate a organismului. În organismul uman, magneziul se găsește în oase și țesuturi moi și este necesar pentru producerea de energie și pentru metabolismul osos.

Magneziul participă la numeroase procese care afectează funcția musculară, incluzând absorbția oxigenului, producerea de energie și echilibrul electrolitic. Dat fiind faptul că organismul uman nu poate produce singur magneziu, este necesară suplimentarea regulată în regimul alimentar. Lipsa magneziului poate conduce la scăderea imunității organismului.

Vitaminele reprezintă un grup de substanţe organice naturale, necesare organismului (în cantități mici), pentru realizarea în condiții optime a unor procese metabolice esențiale. Vitaminele, prin moleculele lor, nu eliberează energie și nu au nici roluri plastice, însă sunt esențiale în generarea energiei. Deoarece majoritatea vitaminelor nu pot fi sintetizate de către organism, acesta trebuie să le primească prin dietă, fie ca atare, fie sub formă de provitamine.

Magnesium 400 + B-complex este un supliment alimentar ce conține magneziu și un complex de vitamine B, asigurând nivelul lor optim în cazul deficitului nutrițional. Mai multe detalii despre compoziția acestui supliment alimentar sunt disponibile aici: http://www.adpharma.com/magnesium-400-bcomplex/

Cu un singur plic pe zi, microgranulele orodispensabile din Magnesium 400 + B Complex asigură necesarul zilnic de magneziu și acoperă deficiențele de vitamine B din organism.

  • Magneziul contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos, sistemului muscular, reducerea stării de oboseală și epuizare, echilibrul eletrolitic normal, sinteza normală de proteine și funcția psihologică. Magneziul are rol în procesul de diviziune celulară.

 

  • Vitamina B1 (tiamina) contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos, a funcției psihologice normale și la funcționarea normală a inimii.

 

  • Vitamina B2 (riboflavina) contribuie la metabolismul normal al producerii de energie, funcționarea normală a sistemului nervos și protejează celulele
    împotriva stresului oxidativ.

 

  • Vitamina B6 contribuie la metabolismul normal al producerii de energie, la funcționarea normală a sistemului nervos și sistemului imunitar, funcționarea normală a psihicului, metabolismul proteic și glicogenic normal și reducerea stării de oboseală și epuizare.

 

  • Vitamina B12 contribuie la funcționarea normală a psihicului și reduce starea de oboseală și epuizare. Vitamina B12 are rol în procesul de diviziune celulară.

Fructele, legumele, cerealele integrale, lactatele și carnea reprezintă surse foarte bune de vitamine și minerale. De aceea, aceste alimente sunt obligatorii într-o alimentație corectă și diversă, mai ales a persoanelor care fac efort intens.

Suplimentele alimentare se recomandă în funcție de rezultatele analizelor de sânge, singurele care indică anumite carențe. Suplimentele alimentare trebuiesc luate cu grijă. Fără o alimentație corespunzătoare, ele nu vor fi asimilate de organism, de aceea e bine să le asociați cu alimente care conțin în mod natural vitaminele din capsulă. (de exemplu, tableta de vitamina C e bine să fie luată cu un pahar de suc natural de portocale).

Nici surplusul de vitamine nu ne face bine, de aceea este întotdeauna indicat să cereți întâi sfatul unui medic. La fel de important este să știți cum trebuie administrate aceste suplimente alimentare, ca ele să fie asimilate cât mai eficient de organism.

 

Comments

comments

Previous

Știrile: Victoriile Denisei și anduranță cu... ”fecale”

Next

Depresiv, Doamne, depresiv...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also