miercuri, februarie 28 2024

Este pacat sa alergi in prima zi de Paste? La aceasta intrebare, prietenul Grizon raspunde cu deplina siguranta: „Nu cred ca e pacat si daca totusi este nu cred ca se penalizeaza cu mai mult de trei puncte, dar si pe ale le primesti inapoi daca nu injuri absolut deloc timp de doua saptamani”. Eu cred ca Grizon stie destul de bine ce vorbeste, deoarece e mai experimentat in chestiunile religioase, fiind oarecum ateu dar si pasionat de teme  budiste.

In plus, si eu pot confirma ca nu e pacat sa alergi in prima zi de Paste deoarece:
– alergatul te apropie de cele sfinte. Dupa un anumit numar de kilometri incepi sa repeti obsesiv: „Doamne, ajuta-ma sa termin cu bine”.  E drept ca, din cind in cind, iti mai scapa cite un „cine d…u m-a pus sa fac asta?” (adica sa alergi mult). Dar cum vorbele sunt spuse mormait si cu vocea gituita de efort, sper ca Dumnezeu sa le treaca mai usor cu vederea.
– ti se intareste virtutea. Azi, pot marturisi, am dat dovada nu doar de rezistenta fizica, ci si de capacitate de a rezista tentatiilor. Am ales sa alerg doua ore si doar sa privesc – din cind, in cind si numai cu coada ochiului – spre o tinara ce se bronza – lejer imbracata – pe stadionul unde eu mi-am facut turele cu osardie.
– devii mai blind, mai bun, lucruri placute lui Dumnezeu. Dupa o alergare facuta serios esti atit de obosit incit treci mai usor peste aglomeratie, mizerie, mitocanie etc. Nu le mai sesizezi, fie si pentru faptul ca ai ochii impaienjeniti.
– alergatul sporeste apetitul. Asta ar insemna ca duce implicit la slujirea lui Dumnezeu prin excesul tipic de Paste: multe oua, fripturi, cozonac si  vin. Cu toate acestea, dupa efort fizic, eviti in mod natural excesul de grasimi, prajeli, dulciuri sau bauturi. Asta nu inseamna ca maninci fara gust si  fara placere, dimpotriva.

Va doresc, asadar, sarbatori de Paste dietetice si cu ceva alergare!

Comments

comments

Previous

“Naya Barshako Suba-Kamana!”

Next

Si a fost Ziua Pamintului!

6 comments

  1. Dupa 2 ore de jogging probabil nu mai pot sa ma uit nici la vreo frumusete clasica holiudiana, daramite la materialul autohton. De aia eu ma opresc la prima jumatate de ora.
    Cat despre excesul culinar de dupa alergare, lucrurile sunt impartite. Seara parca vine de la sine un vinisor dupa miscarea fizica, haleala- mai putin.
    PS. Vad ca pe maraton.info sunt unii care ‘zboara’ cu 13 la ora timp de aproape 3 ore. In context crestin, asta inseamna ispasirea niscaivor pacate, altfel nu-mi explic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also