marți, decembrie 10 2024
Cam ce s-a întîmplat mai important în alergare în week-endul 24-25 august

# Via Maria Theresia. Cea mai importantă competiție din ultima săptămînă din august. A șasea ediție. Au fost 80 de finișeri în proba de ultramaraton (81km, +4700m), dintre care 11 fete. Cei mai rapizi au fost Cătălin Sorecău – 9h:01min:54sec (care a terminat cu mai bine de o oră înaintea lui Andrei Țale / din fața computerului, diferența este enormă, merită văzut ce/cum s-a întîmplat) și Mihaela Bodnariu – 13h:09min:48sec. La maraton au fost 182 finișeri, cîștigători fiind Petrică Hogiu – 3h:44min:47sec și respectiv Crina Buzgan – 4h:36min:38sec. Toate rezultatele se găsesc aici.

Alte concursuri interne: Oradea Night Run (rezultatele aici), SKV Uphill Summer (detalii aici), Campionatul național masters în aer liber (rezultatele aici) Night Cross Challenge (rezultatele aici).

Ultraks Extreme

# Skyrunning / Denisa Dragomir. Deși nu este o specialistă a curselor de skyrunning (găsiți aici detalii despre caracteristicile acestui tip de alergare), Denisa Dragomir a reușit însă un rezultat foarte bun la Extreme Matterhorn Ultraks, o cursă tehnică și deloc ușoară (25km lungime, +2900m, se urcă pînă la 3200m altitudine, traseu cu stînci/corzi/poteci extrem de înguste etc), clasîndu-se pe locul 3. Startul s-a dat din Zermatt (Elveția), iar competiția e etapă de Cupă mondială. Timpul lui Dragomir – 4h:27min:36sec. În același concurs, Ingrid Mutter a terminat pe locul 20. Mai multe detalii aici.

# Pikes Peak Marathon. Este una dintre cele mai galonate curse de alergare montană, ajunsă la a 64-ediție. Distanță: 42,8km. Diferență de nivel cumulată: 2382m. Se urcă pînă pe vîrf (altitudine 4300m). Anul acesta s-a vorbit foarte mult despre acest concurs (parte a Salomon Golden Trail Series) pentru că la start s-a aflat și Kilian Jornet, sperîndu-se că acesta va doborî recordul cursei, vechi de nu mai puțin de 26 ani (Matt Carpenter – 3h:16min:22sec). Dar, deși a cîștigat detașat cursa, Kilian a scos doar un timp de 3h:27min:29sec. În schimb, surpriza a venit la fete, unde elvețianca Maude Mattis a spulberat cu aproape 13 minute vechiul record al cursei, cîștigînd în 4h:02min:41sec.

Și, deși vom oferi mai multe detalii în zilele următoare, să spunem că punctele de atracție ale primului week-end din septembrie vor fi Campionatul mondial de alergare pe distanța de 50km (ce se desfășoară la Brașov) și UTMB-ul (unde Robert Hajnal și-a propus să alerge mai repede decît anul trecut, cînd a reușit o excelentă clasare pe locul 2).

Alerg.ro vă informează despre lumea alergării. Dacă doriți, puteți să ne ajutați să ne facem treaba mai cu spor, devenind membru al comunității ALERG

Comments

comments

Previous

România rămâne în a doua grupă valorică a atletismului european

Next

100 mile. Cifrele din spatele unui record mondial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also