vineri, septembrie 29 2023

Și a fost și ediția de iarnă a unei curse care a impus standarde în alergarea de la noi

Este de admirat ce pot să facă entuziaștii de la organizația Trăiesc Sănătos, responsabili printre altele de Băneasa Race, competiția de alergare care se organizează în pădure, la marginea Bucureștiului. Sînt trei ediții pe an ale acestui concurs, cu probe de cros 11km și semimaraton 21km.

În plus, Trăiesc Sănătos a reușit crearea unei comunități de alergători și voluntari, organizează numeroase evenimente adiacente concursurilor competitive (antrenamente în comun, zile tematice pentru promovarea mișcării etc) reușind totodată să țină aproape numeroși parteneri și sponsori.

Să consemnăm principale info tehnice legate de ediția de iarnă, din 8 decembrie, a concursului. Au fost aproape 1000 de participanți la cele două probe, respectiv 315 finișeri la semimaraton și 588 la cros.

Cîștigători au fost: Oana Ivăncescu – 45min:19sec și Cristian Luțic – 37min:34sec (în proba de cros), respectiv Zinaida Săcară – 1h:28min:05sec și Alexandru Corneschi – 1h:12min:30sec, la semimaraton. Toate rezultatele se găsesc aici.

Acum, pe scurt, cîteva lucruri care sînt de apreciat la concurs. Desigur, lista e subiectivă și incompletă:

– Comunicarea foarte bună. Și înainte și după concurs, pe email, pe telefon, plus rețelele de social media. Cu toate informațiile necesare

– Organizare excelentă, atît în zona punctului de start (vestiar, puncte de alimentare) cît și pe traseu (semnalizare poate chiar în exces, puncte de alimentare suficiente).

– Kit de participare consistent. Vezi aici. Plus oferte de la parteneri. Iar medalia e pe placul general, adică mare, masivă. Eu am apreciat mult sarmalele de la finiș, onctuoase cu măsură. De remarcat și premiera, după știința mea, respectiv prezența la un concurs de alergare de iarnă a unor radiatoare portabile, la vestiar și în diferite alte puncte din zona de finiș.

Altfel, la capitolul lucruri mai puțin plăcute ar fi doar vreo cîteva. Întîi, taxa de participare, care e însă conformă nivelului pieții și corectă în raport cu ce se oferă în kitul de participare. Apoi, zgomotul în exces din zona de start/finiș. Completat de aglomerația din unele locuri de pe traseu, mai ales la început. Din fericire, dacă accelerezi puțin și începi să alergi în pădure, cu puțin noroc, poți auzi chiar și păsările, dincolo de liniștea frunzișului.

Comments

comments

Previous

România, modest la Europenele de cros

Next

Ce e bine de știut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also