duminică, august 7 2022
Cum sezonul competițional de alergare e pe sfîrșite, în ultimul week-end nu s-a alergat nici prea mult, nici prea grozav.
Punct de alimentare la Băneasa Race

# Echipele României participante la a 25-a ediție a Campionatelor Europene de cros au avut o comportare mediocră. Cea mai bună clasare a obținut-o echipa de fete, senioare, care s-a clasat pe locul al nouălea, din 14 țări participante. Să nu uităm că anul trecut echipa obținea medalia de argint. La individual s-au obținut următoarele rezultate: Ancuța Bobocel – loc 30 (27min:50sec), Roxana Bârcă – loc 34 (27min:55sec), Paula Todoran – loc 42 (28min:07sec), Cristina Simion – loc 46 (28min:11sec) și Claudia Prisecaru – loc 66 (29min:10sec).

Altfel, la U20, junioara Angela Olenici s-a clasat pe locul 77 (15min:20sec), iar la băieți Adrian Garcea pe locul 25 (19min:08sec). Nici la tineret U23 rezultatele nu au fost mai grozave, Alina Dumitrița Butnariu terminînd concursul pe locul 68 (23min:23sec), oricum mai bine decît oricare dintre băieți: Nicolae Coman – locul 78 (26min:09sec), Laviniu Chiș – locul 88 (26min:49sec), Ionuț Drăgușin – locul 89 (26min:52sec), Dorin Andrei Rusu – DNF. Echipa băieților a ocupat locul 16, ultimul.  Toate rezultatele competiției se găsesc aici.

# A fost o singură competiție pentru amatori, Băneasa Race – Winter Edition, desfășurată lîngă București. Cum cursa are și ceva tradiție și mai ales un bun renume, a fost destul de mare înghesuială la înscrieri și la start. Două probe: cros pe distanța de 10km (unde au fost 503 finișeri) și semimaraton, cu 371 finișeri. Trebuie spus că foarte mulți nu au luat startul (motivele ne scapă), iar alți cîțiva alergători au fost descalificați (pentru greșirea traseului). Dar să vedem cîștigătorii… la cros Alexandru Corneschi – 37min:12sec și Mara Voicu – 46min:49sec, iar cei mai rapizi la semimaraton au fost Ghenadie Țimbalari – 1h:15min:31sec și Maria-Magdalena Velișcu – 1h:33min:45sec. Rezultatele complete se găsesc aici.

# Și dacă am început cu prezentarea unor rezultate ale sportivilor profesioniști de la noi, să încheiem la fel. Și tot cu o veste dezamăgitoare, mai ales prin comparație. Anul trecut, România a avut doi sportivi – Bianca Răzor și Andrei Rusu – desemnați cei mai buni la nivel balcanic. Anul acesta, însă, niciunul. Altfel, săptămîna trecută, la Atena a avut loc Gala Atletismului Balcanic, eveniment organizat de ABAF (Asociaţia Federaţiilor de Atletism din Balcani). Cea mai bună atletă senioară din Balcani a fost desemnată Paraskevi Papachristou, triplusaltista din Grecia care anul acesta a reuşit să devină campioană europeană la Campionatele Europene de Atletism de la Berlin, conform FRA. Cel mai bun atlet senior a fost desemnat turcul Ramil Guliyev care a devenit campion european la 200m şi a obținut argintul cu ştafeta de 4x100m. Cea mai bună junioară din Balcani a fost aleasă triplusaltista Aleksandra Nacheva, din Bulgaria, care a câştigat aurul la Campionatele Mondiale de Atletism U20 de la Tampere. Cel mai bun atlet junior a fost desemnat ucraineanul Mihailo Kokhan care a obţinut anul acesta, la aruncarea ciocanului, aurul la Campionatele Europene de Atletism U18 de la Gyor şi la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires şi argintul la Campionatele Mondiale de Atletism U20 de la Tampere.

Comments

comments

Previous

Europenele de cros. Ceva speranțe

Next

Cum să fii mașină de alergat mereu zîmbitoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also