duminică, august 7 2022

Un week-end cu de toate: destul de multe competiții, dar mai ales cîteva rezultate bune ale alergătorilor români.

# Să începem cu Denisa Dragomir, care a avut un an foarte, foarte bun și care a încheiat sezonul competițional cu o nouă cursă cîștigată en-fanfare. Ea s-a impus la Bellagio Sky Race, o cursă de 28,5 km lungime, cu o diferență de nivel de 1850m, desfășurată în nordul Italiei. Timpul Denisei a fost de 2h:56min:01sec, pe un traseu care nu i-a prea convenit (ud, destul de scurt, dar tehnic). Rezultatele complete se găsesc aici. Să reamintim că anul acesta Denisa Dragomir a reușit să obțină medalia de bronz la Campionatele mondiale de alergare montană.

Foto: Denisa Dragomir (pagina FB)

# Nu mai puțin de 26 de alergători români s-au aflat la startul Cappadocia Ultra Trail, o competiție desfășurată în Turcia, cu trei probe: 114km (+3340m), 61km (+1810m) și 35km (+940m). S-au remarcat Radu Milea, care a ocupat locul 3 în proba cea mai lungă, cu un timp de 12h:26min:41sec și Georgeta Manolache, care a terminat pe aceeași poziție, dar în cursa de 61km (cu un timp de 7h:23min:08sec). Toate rezultatele sunt disponibile aici. Să mai spunem că concursul face parte din Ultra Trail World Tour.

# Și pentru că am început cu rezultate individuale să spunem și că triatlonistul Mihai Baractaru a terminat cu bine cea de-a treia sa participare consecutivă la finala Ironman World Championship, desfășurată la Kona (Hawaii). El a terminat concursul, ce constă în 3,8 km înot, 180km bicicletă și 42km alergare, într-un timp de 09h:54min:35sec, ceea ce a însemnat clasarea pe locul 334 din 2.365 de participanţi în clasamentul general și pe locul 38, din 104 participanţi, la categoria 25-29 de ani.

# Campionatul național de cros s-a desfășurat la Craiova, iar noii campioni naționali sunt Ancuța Bobocel (25min:36sec pe un traseu de 8km) și respectiv Nicolae Soare (29min:24sec, 10km). Pe echipe, la seniori, titlurile naționale au fost obținute de CSA Steaua (feminin) și CS Știința Bacău (masculin). Toate rezultatele, inclusiv la juniori, tineret și pe echipe, sunt disponibile aici.

# Încet-încet, după o  perioadă de întrerupere, Hercules Maraton a reușit să ajungă la standardele care l-au consacrat. A șaptea ediție, organizare bună, lume multă, peisaje super. În proba de maraton s-au impus alergători de peste 40 de ani (deși au fost mulți mai tineri), respectiv Adina Țipei (5h:47min:59sec) și Constantin Busuioc (4h:30min:59sec), iar la semimaraton și-au luat revanșa (mai) tinerii, respectiv Raluca Trinc – 2h:14min:43sec și Ștefan Daniel Lupu – 1h:49min:01sec. Rezultatele complete se află aici.

# Maratonul Delta Dunării, ediția a șasea. Desfășurat în Sulina și în împrejurimile orașului. Multe probe (trasee de 5km, 15km, 21km și maraton (detalii aici) dar nu mai mult de 90 de participanți. La maraton pe primele locuri au terminat Ionela Lupașcu și George Bulgaru. Clasamentul complet e de găsit aici.

# Făget Tour, concurs de alergare cu două probe (semimaraton și cros 7km, plus probă Family) desfășurat lîngă Cluj. 972 de participanți. Cei mai rapizi în proba cea mai lungă au fost Nicolae Bălan – 1h:28min:38sec și respectiv Ibolya Torok– 1h:48min:17sec. Toate rezultatele se găsesc aici.

# A treia ediție a Maratonului Montan Rafael, un eveniment cu caracter umanitar, la care au luat startul peste 400 de concurenți. Probe de maraton, semimaraton, 10km, 5km și cros pentru copii. Cum în acest caz clasamentul nu prea contează, alte detalii pot fi obținute de pe site-ul evenimentului.

Și, în încheiere, să consemnăm o premieră deloc fericită. Pentru prima dată în ultimii 17 ani, cea mai longevivă competiție de maraton din România, Maraton Timișoara, nu s-a mai desfășurat pe 22 octombrie, așa cum fusese planificat. Organizatorii dau vina pe unele lucrări care se efectuează în zona de start și pe traseu. Detalii aici. Sunt multe de spus despre acest concurs, care nu a reușit să evolueze în ultimii ani, deși are o tradiție consistentă. Totuși, la Timișoara se va desfășura un nou concurs de maraton, pe 29 octombrie urmînd să aibă loc prima ediție a Timișoara City Marathon (vezi detalii aici).

Comments

comments

Previous

Monalisa cu bot de rață umflat de colagen

Next

Un tînăr se implică în atletism

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also