marți, decembrie 10 2024

Un week-end paradoxal: o competiție internațională fără spectatori și un concurs cu mulți participanți, dar organizat virtual

===> Atletismul românesc încearcă să meargă, cumva, înainte. A 65-a ediție a Campionatelor Internaționale ale României s-au desfășurat între 22-23 august la Cluj, pe o arenă unde accesul spectatorilor a fost interzis. A fost un eveniment care nu s-a bucurat de o prezență consistentă, în condițiile în care dacă ar fi venit mai mulți sportivi străini, aceștia ar fi trebuit ca la întoarcere să intre în carantină. Dintre atleții români participanți, doar Florentina Iușco (triplusalt) este calificată la Jocurile Olimpice de anul viitor. În aceste condiții, nu s-a înregistrat niciun rezultat notabil (doar pentru că de obicei scriem despre alergare, să consemnăm aici rezultatele din proba de 1500m: Nicolae Coman: 3min:48.99sec și respectiv Roxana Bîrcă: 4min:22.17sec.

Prima în clasamentul pe puncte, și cîștigătoarea marelui premiu al Campionatelor Internaționale a fost Bianca Ghelber, care a cîștigat proba de aruncare a ciocanului cu 72,09 m și a acumulat 1127 puncte. Toate rezultatele sînt disponibile aici.

===> Doi dintre (puținii) atleții români fruntași au preferat să participe la o etapă a circuitului Diamond League, la Stockholm. Alina Rotaru s-a clasat pe locul patru la săritura în lungime (cu 6,59m), iar Alin Firfirică a terminat al șaptelea în proba de aruncare a discului. În acest concurs, cea mai bună performanță a fost realizată de norvegianul Karsten Warholm, dublu campion mondial la 400 m garduri, care a reuşit un timp de 46sec:87/100, ceea ce reprezintă un nou record European și a doua performanţă din toate timpurile în această probă.

===> La Campionatele Balcanice de semimaraton, desfășurate la Zagreb, România a obținut o medalie de bronz prin echipa băieților. La individual, Ștefan Gavril s-a clasat pe locul 4, cu un timp de 1h:07min:11sec, iar Marius Ionescu pe locul 7, cu 1h:11min:21sec. Echipa de fete a venit pe locul 5, Liliana Dragomir obținînd aceeași clasare la individual, cu un timp de 1h:15min:38sec, iar Adelina Bălțoi a venit pe 12, cu un timp de 1h:24min:58sec. Toate rezultatele se găsesc aici. Participînd în afara concursului, Alexandru Corneschi a realizat un timp de 1h:08min:04sec.

===> Să vedem acum și concursurile populare de alergare. Întîi de toate, merită consemnat faptul că nu mai puțin de 1508 persoane au luat startul pe 22 august în cadrul celei de-a cincea ediții a UNIQA Asigurări Bucharest FAMILY&10k. Evenimentul s-a desfășurat virtual, fiecare participant alergînd distanța de 10km pe cont propriu. Timp de trei ore, organizatorii Bucharest RUNNING CLUB au transmis în direct detalii despre alergări, pe pagina de FB a evenimentului, pe YouTube și pe aplicația #RunRomania (disponibilă în PlayStore și AppStore). Mîine, o parte dintre participanți – care au trimis dovada parcurgerii distanței – vor fi recompensați prin tragere la sorți.

===> Mogoșa Everesting. Circa cincizeci de alergători au participat pe 22 august la un eveniment de tip Everesting, desfășurat la Mogoșa Lacul Bodi (Maramureș). Conceptul acestui concurs e simplu: e nevoie de o pantă pe care să o urci de atîtea ori pînă cînd atingi un total de 8848m, altitudinea vîrfului Everest. Desfășurat pe pîrtia de schi Șuior/Mogoșa, concursul a fost cîștigat de către Mikia Andy, care a urcat de 18 ori pe vf Mogoșa, parcurgînd circa 70km, într-un timp de 17h:54min. Alți trei alergători au reușit să acumuleze altitudinea Everestului. Detalii suplimentare pe pagina de FB a lui Sebastian Butcovan, organizatorul evenimentului.

Comments

comments

Previous

Maratonul Oltenie. Tot virtual

Next

Efortul de anduranță moderat e bun contra COVID-19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also